GRAĐANI NA ZADATKU Uhićen 16-godišnjak kojeg se sumnjiči da je namjerno izazvao požar u zgradi bivšeg Tankerkomercovog Casina

Slika korisnika mkvanja
Počinitelj prepoznat na osnovu objavljene video snimke
PU zadarska
Građani su maloljetnika prepoznali na fotografijama skinutih s nadzorne kamere

Okončana je istraga oko požara u prostorijama bivšeg Casina Zadar koji se dogodio 9. prosinca 2018. u Ulici Ivana Meštrovića. Uz pomoć građana, koji su policiji dostavili važne podatke, policajci I. policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom u dobi od 16 godina kojeg se sumnjiči da je namjerno izazvao požar na prvom katu zgrade.

- Utvrđeno je da je požar izazvao tako što je otvorenim plamenom zapalio četku metle koju je odbacio među napuštene stvari uslijed čega se požar rasplamsao te zahvatio cijeli prvi kat čime je izazvao opasnost za život ili tijelo ljudi i imovinu većeg opsega. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja prema maloljetniku, nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, za što je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, rekao je Bore Mršić, načelnik krim-policije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno