Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Paleka: Zadarski HUT Tour bit će najmasovniji od osnutka

03.06.2021. 06:42


Od petka do nedjelje u Zadru se održava Državno prvenstvo HUT Tour 3000. Riječ je Prvenstvu Hrvatske za teniske rekreativke i rekreativce u organizaciji Hrvatske udruge tenisača, Teniskog kluba Zadar 08 i Tomislava Paleke, voditelja Teniske lige rekreativca Zadarske županije. Prvenstvo će se održavati na teniskim terenima ŠC Višnjika, TK Zadar 08 i na teniskim terenima na Kolovarama. Što se tiče natjecatelja i natjecateljki na ovom turniru zaigrat će ih vjerojatno preko 200 što sugerira da će Zadar ovoga vikenda uz Pariz gdje se igra Roland Garros, postati teniski "centar svita". Prvenstvo počinje sutra u 16 sati i to natjecanjem u kategoriji mješovitih parova u kategoriji -45 i u kategoriji +45. U subotu su na rasporedu dvoboji u pojedinačnim kategorijama i parovima, a zadnji dan turnira, nedjelja, predviđen je za nastavak susreta u pojedinačnim kategorijama i parovima. Uoči ovog natjecanja u Krševanovom gradu popričali smo s Tomislavom Palekom koji nije mogao sakriti uzbuđenje što se ovako veliki teniski događaj zbiva upravo u Zadru.


Najmasovniji do sada
– U ovome trenutku znamo da će zadarski HUT Tour 3000 biti najmasovniji od osnutka – kazivao je zadovoljni Paleka.
– Do sada je najveći broj tenisača i tenisačica koji su nastupali na ovome turniru bio 147. U ovome trenutku mi već imamo prijavljeno preko 180 natjecatelja i natjecateljki. Treba napomenuti da prijave traju do četvrtka ujutro pa se ne bih začudio da broj naraste i preko 200. Nas jako veseli ovako veliki odaziv, ali isto tako moramo pripaziti da ovaj broj ne premaši naše organizacijske i infrastrukturne mogućnosti. Ovaj turnir za nas je i veliki izazov u organizacijskom smislu i veselimo mu se u pravom smislu te riječi.
Paleka je pojasnio što će se događati u tri dana koji su pred nama i ne sumnja da će sve proteći u najboljem redu.


Tenis i zabava
– Pred nama je događaj za koji sam siguran da će donijeti puno sportskih uzbuđenja, ali i zabave. Ne sumnjam da će biti vrlo kvalitetnih mečeva, ali bit će zabavno i izvan terena. U petak i subotu nakon mečeva uz pridržavanje epidemioloških mjera organizirat će se zajednička večera uz živu glazbu, a isto ćemo ponoviti i u subotu. Službena ceremonija otvaranja ovog turnira bit će u subotu u 21 sat uz prisustvo Denisa Karlovića, direktora ŠC Višnjik.
Nije propustio prigodu pozvati gledatelje da poprate mečeve na ovome turniru.
– Velika je razlika između profesionalnih i rekreativnih mečeva. Za razliku od profesionalnog tenisa u kojem je sve brzo, u rekreativnom je sve nekako sporije, ali se isto tako može uživati u brojnim lijepim i atraktivnim potezima. Pozivam sve da prođu Višnjikom ili uz terene TK Zadar 08 i na Kolovarama i pogledaju pokoji meč. Isto tako pozivam sve zainteresirane da nam se pridruže u Teniskoj ligi rekreativaca i uživaju u ovom sjajnom sportu – kazao je na kraju razgovora Tomislav Paleka.




S osam članova narasli smo na 220
Tomislav Paleka voditelj je Teniske lige rekreativaca Zadarske županije koja svake godine ima sve više natjecatelja.
– Rekordi se ruše iz sezone u sezonu u Teniskoj ligi rekreativaca Zadarske županije. Ova liga postoji već pet godina, a moram naglasiti da smo krenuli sa osam natjecatelja. Poredbe radi kazat ću da sada brojimo ukupno 220 tenisača i tenisačica rekreativaca. Ponosni smo na taj podatak i tu sigurno nećemo stati. Tijekom sezone odigramo dvije lige, Jesensku i Proljetnu u sklopu kojih imamo dvije završnice i automatski dvije fešte. S ovim odličnim teniskim kompleksom u sklopu ŠC Višnjik možemo nastaviti rasti. Iskreno, ne znam gdje ćemo stati – kazao je zadovoljni Paleka.