Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Superodlikašima darovane knjige

Autor:

02.07.2008. 22:00
Superodlikašima darovane knjige


Moram istaknuti da su ove nagrade, s obzirom na uspjehe naših učenika uistinu preskromne, no za sad je tako. Iskreno se nadamo da će ubuduće našim učenicima biti uručena priznanja kakva zaista zaslužuju, kazao je ravnatelj Josip Sviličić
Za učenike Gimnazije Jurja Barakovića koji su u školskoj godini 2007./08. završili razred s prosječnom ocjenom 5,0 te one učenike koji su bili pozvani na državno natjecanje, kao i one koji su osvojili prvo mjesto na županijskim natjecanjima, jučer je u multimedijalnoj dvorani škole održana svečana dodjela nagrada.
Standardan uspjeh
Naime, Nastavničko vijeće ove zadarske gimnazije na svojoj je sjednici, održanoj 11. lipnja, odlučilo da se uz maturante koji su oslobođeni mature, jer su sva četiri razreda završili s odličnim uspjehom, nagrade i zavidni uspjesi ostalih učenika te također njihovih mentora i razrednika.
Kao nagradu za njihov trud, rad i marljivost tijekom cijele godine i to na svim područjima učenici su nagrađeni knjigom koje su im uručili njihovi profesori, a simbolične nagrade nisu zaobišle ni mentore i razrednike.
– Moram istaknuti da su ove nagrade, s obzirom na uspjehe naših učenika, uistinu preskromne, no za sad je tako. Iskreno se nadamo da će ubuduće našim učenicima biti uručena priznanja kakva zaista zaslužuju, kazao je Josip Sviličić, ravnatelj Gimnazije Jurja Barakovića, istaknuvši kako je ovogodišnji uspjeh učenika neznatno bolji od prošlogodišnjeg, no ipak je riječ o standardnom uspjehu učenika ove škole.
Nakon ravnateljevih iskrenih čestitki s neskrivenim ponosom, upućenih učenicima te njihovim mentorima i razrednicima, započela je i dodjela nagrada.
Nagrađeni
Naime, zbog postignutog uspjeha prosječne ocjene 5,0 nagrade su primili: Gorana Levačić, 1.a razred, Lucija Mišlov, 1.b razred, Irena Dora Pupovac, 1.c razred, Iva Sorić, 2.a razred, Kristina Bukvić, 2.a razred, Nikolina Rokov, 2.b razred, Stefani Matašin, 2.e razred, Matea Baraba, 3.b razred, Bernardica Jurić, 3.c razred, Natalija Šarlija, 3.c razred, Marija Mijić, 3.d razred, Eva Mandić, 3.d razred, Žana Bošnjak, 3.c razred, Martina Sedić 3.e razred, Maja Rakić, 4.b razred, Milica Olujić, 4.c razred, Petra Orlović, 4.c razred, Kristina Artuković, 4.e razred, Ema Jakovljević, 4.c razred, Kristina Jerak, 4.e razred, Suana Kresović, 4.e razred i Luka Milić, 4.e razred.
Nagrade za sudjelovanje na državnom natjecanju i osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju primili su sljedeći učenici: Gorana Levačić, 1.a razred, za uspješno sudjelovanje na državnom natjecanju iz geografije i osvojenom prvom mjestu na županijskom natjecanju iz informatike; Petra Orlović, 4.c razred, za sudjelovanje na državnom natjecanju iz povijesti; Josip Jurjević, 3.e razred, za sudjelovanje na državnom natjecanju u poznavanju hrvatskog jezika; Ivan Stanišić, 1.e razred, za sudjelovanje na državnom natjecanju iz povijesti; Ivan Jurjević, 2.b razred, za sudjelovanje na državnom natjecanju iz geografije; Ivan Medić, 2.b razred, za sudjelovanje na državnom natjecanju iz povijesti; Katarina Štimac, 2.e razred, za sudjelovanje na državnom natjecanju iz biologije; Veronika Mesić, 2.b razred, za sudjelovanje na državnom natjecanju iz biologije; Pero Knežević, 1.c razred, za osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju iz informatike; Šime Ninčević, 3.a razreda, za najbolji rad na županijskoj smotri softverskih radova u području informatike te Iva Vranić, 3.d razred, za osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju iz psihologije.