Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Bajlo: Očekujemo ulaznu vizu za Mandyja

Autor: Drago Bajković

02.07.2009. 22:00
Bajlo: Očekujemo ulaznu vizu za Mandyja

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Stalno smo u kontaktu s veleposlanikom u Maroku i vjerujemo da bi tijekom današnjeg dana trebao biti riješen problem s ulaznom vizom za Senegalca. Laurent Mandy je izrazita špica i vjerujem da bi s njegovim dolaskom Zadar bio jači u napadu, kazao je Josip Bajlo, sportski direktor Zadra
Danas će nogometaši Zadra u 10 sati sa Stanova krenuti put Slovenije, točnije u Moravske Toplice gdje će odraditi drugi dio priprema za nogometnu sezonu 2009./10. Unatoč najavama na Stanovima se ni jučer nisu pojavili napadači za kojima toliko vapi trener Dalibor Zebić, pa do jutra neće biti poznato tko sve putuje u Sloveniju. Već dva dana se najavljuje dolazak Senegalca Laurenta Mandyja (25) koji se navodno želi okušati u Zadru. Zapelo je na ulaznoj vizi, ali koliko se može nazrijeti i taj problem bi uskoro mogao biti riješen.
– Stalno smo u kontaktu s veleposlanikom u Maroku i vjerujemo da bi tijekom današnjeg dana trebao biti riješen problem s ulaznom vizom za Senegalca. Laurent Mandy je izrazita špica i vjerujem da bi s njegovim dolaskom Zadar bio jači u napadu – kazivao je jučer sportski direktor Zadra Josip Bajlo.
Također je napomenuo da su stigli “papiri” za Francuza Julia Barrabesa i da bi se s njim Zadar trebao uskoro dogovoriti.
– Iz Strassbourga je stigao certifikat za Barrabesa i on je sada slobodan igrač. Koliko znamo Strassbourg mu je nudio ugovor na godinu dana što on nije prihvatio. Vjerujem da ćemo se uskoro definitivno dogovoriti s njim i da će i on u sljedećoj sezoni nastupati za Zadar.
Pitanje koje stalno visi u zraku je hoće li Želimir Terkeš otići ili ostati na Stanovima.
– Za Terkeša postoje određene ponude. Hoće li on otići iz Zadra ili će i u sljedećoj sezoni nastupati za nas još uvijek je otvoreno pitanje. U svakom slučaju, ako ponuda bude zadovoljavala Terkeša mi mu sigurno nećemo praviti probleme, kao što nismo nikome radili probleme tko je igrao u Zadru. Uostalom on je svojim nastupima i golovima itekako zaslužio da mu nitko ne pravi baš nikakve probleme u slučaju dobre ponude.
Bajlo je potvrdio da će Zadar odigrati četiri utakmice u Moravskim Toplicama.
– Putujemo danas, a po dolasku u Sloveniju odradit ćemo poslijepodnevni trening. Već u nedjelju ćemo odigrati prvi ogledni susret. Planirano je da igramo s rumunjskim prvoligašem koji mi još uvijek nije potvrdio da će igrati s nama. Imamo i rezervu u Austrijancima koji se također nalaze u Sloveniji. Za utorak 7. srpnja predviđen je ogled s Paksijem, u četvrtak s češkim prvoligašem Jabloncem, a 11. srpnja igrat ćemo s mađarskim prvoligašem Kaposvarom – kazao je na kraju jučerašnjeg razgovora Josip Bajlo.
Od sportskog direktora uspjeli smo još saznati da je sve riješeno oko ulazne vize za Sloveniju za Sabita Alimanovića pa će i on danas za Sloveniju s ostalim nogometašima Zadra.