Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Bebe bez epruvete otišle kuće u Pridragu

Autor: Nenad Marčina

02.07.2009. 22:00
Bebe bez epruvete otišle kuće u Pridragu

Foto: Nenad MARČINA



Nakon punih pet godina u zadarskoj Općoj bolnici opet su rođene trojke. Ivana Viduka iz Pridrage, rođena 1986. godine na svijet je donijela sina Kristijana i dvije curice, Ivu i Luciju.
– Prvo pa trica, rekao nam je radosni otac Krešo.
– Moje domaćinstvo preko noći se povećalo za tri člana. Zar to nije pravi mirakul? Prvi put otac pa odmah troje.
Iako vidno iscrpljena nakon porođaja Ivana je presretna, sretna što je dobila troje posve zdrave djece.
– Bilo je teško, ali kada ih vidim, presretna sam. Svi na odjelu su bili tako dobri prema nama da imam samo riječi hvale.
Da će roditi trojke, Ivana je doznala već na prvom trudničkom pregledu. Priznaje da su i ona i suprug u početku bili skeptični i sumnjali su u doktorovo saopćenje. Ali kako je vrijeme odmicalo, sumnja je bilo sva manje da bi potpuno nestala 5. lipnja kada su započeli Ivanini trudovi.
Uz pomoć carskog reza prva je svjetlo dana ugledala Iva teška 2.120 grama i duga 47 centimetara. Slijedeći je došao Kristijan težak 2.400 grama i dug 49 cm, dok je posljednja došla Lucija koja je težila svega 1450 grama.
Da bi trojke izašle iz bolnice, trebale su ojačati i dobiti na težini. Nakon punih 29 dana boravka u zadarskom rodilištu, jučer su Kristijan, Lucija i Iva s mamom Ivanom i tatom Krešom otputovali u njihov novi dom u Pridragu.
Ivani i Kreši će u podizanju djece pomoći baka Luce i baka Tonka, a pomoć će im prvih tjedana biti i više nego potrebna. Jednokratnu novčanu pomoć obećala im je Zadarska županija i Općina Novigrad.