Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Najpoznatija imena klupske glazbene scene u Zadru

Autor: Tomislav Jerak

02.07.2009. 22:00
Najpoznatija imena klupske glazbene scene u Zadru

Foto: Vedran SITNICA



Jučer u 12 sati napokon je započeo The Garden fest, mjesto gdje će u sljedećih deset dana prodefilirati tisuće domaćih i inozemnih gostiju. The Garden festival ove je godine doveo najpoznatija imena klupske glazbene scene pa je za očekivati da će ovo peto izdanje festivala biti zasigurno i najbolje u usporedbi s prethodnima. Od svih izvođača koji će nastupiti prvog vikenda festivala, teško je izdvojiti najbolje, ali zasigurno ne smijete propustiti nastup Henrika Schwarza te Eddy Ramicha. Smješten u južnom dijelu Njemačke, Henrik Schwarz je dugogodišnji veteran na njemačkoj deep house sceni. DJ-iranje je Schwarzova prva ljubav, kojom je početkom devedesetih izgradio ime na velikim događanjima. Želja za muzičkim razvojem motivirala ga je da se započne baviti produkcijom i uskore je započeo s nastupima uživo. Danas nastupa po cijelom svijetu i iza sebe ima već devet godina iskustva te mnoštvo obožavatelja. Ako se ne računaju klasičari, projekt Eddy meets Yannah najtraženiji je hrvatski glazbeni proizvod u inozemstvu. Nakon usavršavanja na Kontrapunktu i prvog zajedničkog albuma “Just like…” objavljenog s etiketom renomiranog njemačkog nakladnika Compost Records, Eddy Ramich i Yannah Valdevit pojavljuju se kao nezaobilazna imena na europskoj broken beat, future-jazz i neo-soul sceni. Veliku popularnost uživaju u Japanu, a nastupali su u svima najboljim svjetskim klubovima.
Jučer su se na otvaranju festivala mogle primjetiti prve gužve u redu za karte. Sudeći po informaciji o pet punih Ryan airovih aviona, koji su jučer sletili u Zračnu luku Zemunik, prvi vikend The Gardena će zaista posjetiti oko 2.000 ljudi, a to nam je potvrdio i osnivač The Garden festa, Nick Colgan.
– Ove godine festival će trajati deset dana, što je dvostruko više nego prethodnih godina. Limitirali smo i broj ljudi kako bi zaobišli velike gužve, a stvorili opušteniju atmosferu. Po vikendu procjenjujemo da ćemo imati negdje oko 2.000 posjetitelja, a običnim danom oko 400 do 500. Karte za ovogodišnji The Garden prodane su u Japanu, Australiji, Skandinavskim zemljama te u Europi, ponajviše u Velikoj Britaniji i Irskoj. Dakle, očekujemo veliki broj stranaca, ali nadamo se i velikom broju Hrvata. Mislim da će ovo biti događaj za pamćenje, rekao je na kraju Colgan.
I sami smo se mogli uvjeriti pravoj navali stranih gostiju, zbog kojih će sljedećih desetak dana u Petrčanima službeni jezik biti engleski.
– Na Garden festival dolazim već treću godinu za redom i moram reći da je to zaista najbolji festival na svijetu. Atmosfera je opuštena, more je blizu, priroda je prekrasna, a glazba vrhunska. Izdvojila bih još i odlične boat partyje, mjesto najluđeg provoda cijelog The Garden festa, govori oduševljeno Nicole Van Dijken, koja dolazi iz Londona.
Organizatori The Garden festivala za domaću su publiku dali mogućnost kupnje dnevnih karata, koje se mogu pronaći u The Garden baru u Zadru te na samom ulazu u Festivalsku arenu na poluotoku Pinija. Tako da se svi željni odličnog provoda ovih dana upute do Pinije.