Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Očišćena plaža Bošana

Autor: Jelica Farkaš

02.07.2009. 22:00
Očišćena plaža Bošana


U akciji su uz članove povjerenstva Zdravi grad sudjelovali i djelatnici biogardske Bošane, članovi ekoudruge, ronilački klub te članovi društva Naša djeca. Očišćeno je oko sedamdesetak metara plaže s koje su odstranjeni suha trava i drača te razno drugo smeće
Povjerenstvo za provedbu Projekta “Biograd zdravi grad”, nastavlja s planom i programom predviđenim aktivnostima. Kao što je poznato grad Biograd u mreži je hrvatskih Zdravih gradova od pretekle godine, a do danas je odradilo nekoliko kvalitetnih aktivnosti vezanih uz projekt koji bi trebao doprinijeti zdravijem i kvalitetnijem življenju.
Nakon što je organizirana akcija “Kretanjem do zdravlja”, a kojoj se odazvao veliki broj mladih i onih starijih Biograđana te s biciklima i pješačenjem posjetio kamp Sveti Dominik, organizirano je i čišćenje plaže Dražica te nekoliko dogovora o konkretnim aktivnostima koje bi se još mogle realizirati. Jedna od aktivnosti, a u koju se uključio veći broj sudionika, održana je na biogradskoj plaži Bošana.
Tako su plažu koja je ove godine po prvi put dobila Plavu zastavu, aktivisti temeljito očistili u onom predjelu koji nije baš njezin centralni dio pa je samim tim malo i zapuštenija.
U akciji su uz članove povjerenstva Zdravi grad sudjelovali i djelatnici biogardske Bošane, članovi ekoudruge, ronilački klub te članovi društva Naša djeca. Očišćeno je oko sedamdesetak metara plaže s koje su odstranjeni suha trava i drača koja može u ovim ljetnim danima biti posebno opasna te prikupljeno dosta otpada od čega najviše tetrapaka i plastične ambalaže, raznih žica i odbačenih papirnatih maramica i vrećica od hrane. Istovremeno djelatnici Bošane skupljali su krupnije gromade kamenja na samom ulazu u more, a također i okopali te podrezali grane stabala zasađenih na plaži.
Ova akcija pokazala je složnost u nastojanju da se grad učini ljepšim i zdravijim. No, na kulturu življenja, a u skladu s tim i očuvanja okoliša kod većeg djela ljudi bilo domaćih ili gostiju, još uvijek se nažalost ne može utjecati, zaključili su aktivisti ove akcije.