Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Ova sezona bit će bolja od prošle!

Autor: Nenad Marčina

02.07.2009. 22:00
Ova sezona bit će bolja od prošle!


– U hotelima nema slobodnog kreveta, a i privatni smještaj je dobro popunjen, rekao je Ganzulić otkrivajući da dolazak na koncert Carrerasa najavljuju njegovi fanovi iz cijeloga svijeta
Vjerovali ili ne, u ovom trenutku bez obzira na promjenjivo vrijeme i recesiju, na području Zadra turizam bilježi pluseve, izjavio je za naš list Branko Ganzulić, predsjednik Turističke zajednice Grada Zadra. Znači, pojašnjava Ganzulić, dok se na ostalim turističkim odredištima Lijepe naše, a također i na području Dalmacije bilježi pad turističkog prometa i broja gostiju u odnosu na prošlu godinu, čak i dvadesetak posto manji, zadarsko područje bilježi porast od sedam posto noćenja.
– U hotelima nema slobodnog kreveta, a i privatni smještaj je dobro popunjen, ističe Ganzulić.
Prema njegovim riječima Turistička zajednica grada Zadra potrudila se da na zadarskom području i u predsezoni organiziraju vrijedna športska, tradicionalna i umjetnička događanja, odnosno priredbe različitih vrsta, za sve generacije i ukuse, što je i rezultiralo popunjenošću ne samo hotela, već i privatnog smještaja.
Međunarodni susret biciklista, gastro-festival, nastup planatarne operne zvijezde Jose Carrerasa, 49. Glazbene večere u Donatu, Basket tour 2009. na Narodnom trgu, The Garden festival 2009., Kuntrada 50-ih, 4. Alka na Bokanjcu, Jadera 2009., Međunarodno prvenstvo pikadista, Artikultura, kvalifikacije za Europsko prevenstvo u rukometu, Dani Sunca, Noć punog Miseca, Milenium jump, Nitra zonata, Zadrasko kulturno ljeto, Zadar Snova … i mnoga druga događanja, svakako su doprinijela i dobrim turističkim rezultatima.
Ganzulić podsjeća kako su članovi Gradske glazbe Zadra u organizaciji Turističke zajednice grada Zadra i Gradskog poglavarstva održali cjelovečernji koncert na glavnom trgu u talijanskom gradiću Soave. Sudjelovali su i u programu manifestacije Muzika i Vino u poznatoj vinariji “Cantina di Soave”. Svaku večer se na Narodnom trgu organiziraju besplatni programi te petkom feštice u ugostiteljskim objektima.
Na pitanje što se očekuje od ove turističke sezone, Branko Ganzulić odgovara u optimističnom tonu:
– Očekujem nastavak pozitivne atmosfere i uspješnu turističku sezonu. Koncert Carrerasa i slične dobro osmišljene manifestacije naše su viđenje pristupa turizmu. Odlučili smo da nas u svijetu reklamiraju svjetska imena pa se već i zrakoplovi iz Buenos Airesa najavljuju za Zadar.
– Unatoč nekim medijskim natpisima o lošem startu turističe sezone i pesimističkom ozračju, jamčim da će ovogodišnja turistička sezona biti uspješnija od prošlogodišnje, koja je podsjetimo, bila rekordna po broju ostvarenih noćenja i po prometu. Imamo i primjer novog turističkog naselja
Punta Skale u Petrčanima, gdje iako naselje još nije službeno otvoreno, već boravi 500-tinjak “internih gostiju” u službi pilot programa i uhodavanja budućeg poslovanja naselja, istaknuo je Ganzulić, dodajući da je Zadar u svijetu već prepoznat kao jedan od najljepših hrvatskih dragulja, o čemu su u više navrata pisali i izvještavali utjecajni svjetski mediji.