Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Toni Prostran ostaje u Zadru

Autor: Roman Morović

02.07.2009. 22:00
Toni Prostran ostaje u Zadru


Smatram kako je Toni Prostran dijete budućnosti KK Zadar i uvjeren sam kako će on naše povjerenje opravdati svojim dobrim igrama. Na kraju krajeva, odavno je pokazao da je veliki talent i potencijal od kojega možemo očekivati jako puno – zaključio je Dino Perović
Jedan od najtalentiranijih mladih zadarskih igrača, Toni Prostran svoju će karijeru ipak nastaviti u Zadru, objavljeno je na službenim stranicama kluba. Nakon što je prošloga tjedna prvo objavljeno, a potom demantirano da je mladi Zadranin potpisao novi ugovor, ovoga je puta ipak postignut dogovor s menadžerom igrača Robertom Jablanom.
– Sve je konačno gotovo i s ponosom mogu kazati kako će Toni Prostran i u sljedećim sezonama nositi zadarski dres. Drago mi je da smo se na kraju uspjeli dogovoriti s Tonijevim menadžerom Robertom Jablanom – kazao je ovom prigodom predsjednik kluba Dino Perović.
Iako Prostran početkom ove sezone nije bio u milosti tadašnjeg trenera Aleksandra Petrovića, dolaskom Zmage Sagadina na klupu Zadra njegova je minutaža naglo porasla. Statistika kaže da je Prostran ove sezone u prosjeku igrao osam i pol minuta, uz učinak od 2,2 poena (najviše 25 protiv Šibenika) te po jedan skok i asistenciju. Trener Sagadin više je puta isticao kako je pred njim svijetla budućnost, ali i još puno, puno rada kako bi prije svega fizički došao na razinu seniora. U juniorskoj kategoriji Prostran se iskazao kao jedan od najboljih mladih europskih razigravača, što potvrđuju i njegove igre na Svjetskom prvenstvu do 19 godina koje se ovih dana održava na Novom Zelandu.
– Smatram kako je Toni Prostran dijete budućnosti KK Zadar i uvjeren sam kako će on naše povjerenje opravdati svojim dobrim igrama. Na kraju krajeva, odavno je pokazao da je veliki talent i potencijal od kojeg možemo očekivati jako puno – zaključio je Perović.