Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Do Glazbenih večeri uređen dio Poljane

Autor: Anamarija Bilan

02.07.2010. 22:00
Do Glazbenih večeri uređen dio Poljane

Foto: Josip PEDIŠIĆ



Osim na gradilištu radovi se izvode i neposredno uz Ulicu Zadarskog mira 1358. godine gdje je raskopan nogostup preko kojeg pješaci posljednjih 15-ak dana ne mogu proći. I ovo bi trebalo biti uređeno za pet-šest dana
Iako su 1. srpnja trebali prestati svi građevinski radovi u turističkim zonama Zadra na Poljani pape Ivana Pavla II. radovi će se nastaviti tijekom ljeta uz odobrenje Gradske uprave.
– Do Glazbenih večeri u Sv. Donatu, koje se otvaraju 8. srpnja, trebali bi završiti veće građevinske radove te dovršiti uređenje povišenog platoa. Tijekom ljeta će se obavljati neki zahvati, ali to će uglavnom biti tiši radovi i slaganje kamena, koje ne bi trebalo biti bučno niti će podizati mnogo prašine, rekla je Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje i protokol u Gradu Zadru.
Osim na gradilištu radovi se izvode i neposredno uz Ulicu Zadarskog mira 1358. godine gdje je raskopan nogostup preko kojeg pješaci posljednjih 15-ak dana ne mogu proći. Zbog raskopanog nogostupa otežan je promet tom cestom, a i desetak parkirnih mjesta je zauzeto zbog radova. Ipak, kako je najavio Josip Babeli, nadzorni inženjer na uređenju Poljane pape Ivana Pavla II., nogostup bi trebao biti gotov za pet, šest dana, pa bi se tada trebao normalizirati promet.
– Veći građevinski radovi trebali bi biti gotovi do otvorenja Glazbenih večeri u Sv. Donatu. Tada ćemo skinuti ogradu koja ograđuje dio gradilišta prema Sv. Donatu i očistit ćemo gornji plato da se na njega može doći. S radovima ćemo nastaviti tijekom ljeta kako ne bismo izgubili kontinuitet. Ipak, kroz ljeto ćemo raditi tiše poslove koji neće smetati našim građanima i turistima, rekao je Josip Babeli. Istaknuo je da s uređenjem gornjeg platoa nisu završili do 1. srpnja, kako su se prvotno nadali, jer im je stigla pošiljka nedovoljno kvalitetnog kamena koju su morali vratiti, što je prolongiralo radove. Dodao je da će bageri možda ostati samo na ulaznom dijelu koji neće biti gotov u ovoj fazi radova.
Za ljetnu sezonu bit će spreman gornji plato na kojem se nalazi kruna bunara te šetnica uz zgradu Rašica kojom će se moći prići kafićima. Na dijelu gdje će biti park arheoloških fragmenata posadili su travu pa će taj dio ograditi dok trava ne nikne. Ogradit će i donji plato na kojem će ostati bageri, kontejner i na kojem će se do jeseni i dalje svakodnevno raditi.