Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Izuzev Opatije svagdje imamo šansu

Autor: Andrija Prović

02.07.2010. 22:00
Izuzev Opatije svagdje imamo šansu

Foto: Sebastian GOVORČIN



Večeras je Biograd favorit jer igra kod kuće, a njihovo iskustvo također će znatno utjecati – smatra Jovančević
Vaterpolisti s Višnjika prošli su tjedan ostvarili svoju prvu ovosezonsku pobjedu. Post dug 13 kola prekinuli su slaveći protiv pulskog Arsenala. Iako ih dva boda nisu pomakla sa začelja Prve B lige, u tabor Zadrana vratila se barem nada da do kraja prvenstva mogu popraviti svoj konto. Do tada očekuju ih još četiri ispita, a prvi je onaj večerašnji (21 sat). U 15. kolu u Biogradu se igra županijski derbi.
Koji je razlog njihovim slabim dosadašnjim izdanjima, te može li mlada i neiskusna momčad u završnici prvenstva do novog, pozitivnog rezultata, provjerili smo u razgovoru sa strategom Zadra 1952 Goranom Jovančevićem.
Zašto smo prvu pobjedu Zadra vidjeli tek u posljednjem kolu? Vaša je momčad i u nekoliko prijašnjih navrata imala priliku prekinuti negativan niz, no bezuspješno.
– Mogla je doći ranije, puno ranije, međutim, puno je faktora utjecalo na takav ishod. Osnovni problem su mladost i neiskustvo, a s njima i nedostatak samopouzdanja. Moji igrači još nisu svjesni koliko zapravo mogu, a mogu mnogo više od onog što su do sada pokazali. U pojedinim fazama igre demonstrirali su odličan vaterpolo, no kada bi došlo vrijeme za konkretizirati akcije-zabiti gol, u tim bi se trenucima njima jednostavno “skratila” ruka. Nadalje, imamo i problem razlike u generacijama, odnosno nemogućnosti svih igrača da treniraju zajedno. Od takve je momčadi onda teško očekivati pozitivan kontinuitet i neki značajniji rezultat.
Do kraja prvenstva ostale su još četiri utakmice. Gdje vidite svoju šansu?
– Realno, u svim utakmicama osim one s Opatijom. Trenutačno im ne možemo parirati budući da su za korak ispred nas.
Prvi sljedeći korak bit će u Biogradu, u županijskom derbiju 15. kola.
– Biograd je favorit jer igra kod kuće, a njihovo iskustvo također će znatno utjecati. Iz razloga koje sam prije naveo nismo spremali neku posebnu taktiku, no dat ćemo sve od sebe ne bi li osvojili bodove iz dva uzastopna dvoboja.
 


Gdje je Gatara?


Što je s Borutom Gatarom, najiskusnijim domaćim igračem? Posljednji put u sastavu je bio u dalekom šestom kolu, upravo protiv Biograda.
– Bolest ga je spriječila te se više nije vraćao u momčad. Tako će ostati do kraja sezone – tvrdi