Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Potpisan četverogodišnji sporazum

Autor: Dragana Glavočić

02.07.2010. 22:00
Potpisan četverogodišnji sporazum

Foto: Vedran SITNICA



U rujnu će se u Zadru i Požegi uvesti novi informatički sustav katastarskih knjiga. Kvalitetno izrađene i ažurirane prostorne karte u digitalnom obliku su vrlo važne za daljnji razvoj, kazao je Bačić
U Maloj vijećnici Doma Zadarske županije jučer je potpisan Sporazum o sufinanciranju izrade i ažuriranja službenih prostornih podloga državne izmjere i katastra nekretnina za razdoblje od 2010. do 2013. godine. Potpisivanju su nazočili župan Stipe Zrilić, Livio Meštrović, član zadarskog Poglavarstva zadužen za prostorno uređenje i Željko Bačić ravnatelj Državne geodetske uprave. Sporazum je potpisan između Državne geodetske uprave i Zadarske županije te jedinica lokalne samouprave, a realizirat će se u četverogodišnjem razdoblju. Potpisnici sporazuma su gradovi Benkovac, Biograd i Obrovac te općine Jasenice, Kali, Kukljica, Lišane Ostrovičke, Novigrad, Pašman, Polača, Poličnik, Posedarje, Preko, Privlaka, Ražanac, Stankovci, Starigrad, Sv. Filip i Jakov, Škabrnja, Vir i Vrsi. Sve ostale Općine i Gradovi koji jučer nisu potpisali sporazum, naglasio je pročelnik Meštrović, ne znači da to neće učiniti u skoro vrijeme.
Župan Zrilić ovom je prilikom kazao da su sređene katastarske knjige osnova za zemljišne.
– Teži se tome da evidencija u katastarske knjige bude što bolja te da se izbjegnu šetanje od jedne uprave do druge. Time ćemo postići bolju uslugu. Želimo poboljšati postojeće stanje i to, prije svega izradom i ažuriranjem prostornih podloga, kao i kvalitetno planiranje prostora i njegovu zaštitu, kazao je jučer Zrilić.
Sporazum je nastao na temelju uspješne višegodišnje suradnje između Zadarske županije i jedinica lokalne samouprave.
– U rujnu će se u Zadru i Požegi uvesti novi informatički sustav katastarskih knjiga. Kvalitetno izrađene i ažurirane prostorne karte u digitalnom obliku su vrlo važne za daljnji razvoj, kazao je Bačić te je potom županu Zriliću uručio topografsku kartu u mjerilu 1:25.000.