Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Specijalizacije iz ginekologije i patologije

Autor: Teuta Babajko Jamičić

02.07.2010. 22:00


Zadarska Opća bolnica raspisala je natječaj za specijalizaciju iz ginekologije i opstetricije te patološke anatomije. Natječaj je otvoren do 16. srpnja ove godine.
Kako je pojasnio dr. Dario Nakić, ravnatelj Opće bolnice Zadar, natječaji su raspisani kako bi se pronašla zamjena liječnicima koji su otišli iz službe na Odjelu ginekologije i opstetricije te Odjelu anatomije. Uz to, zadarska Opća bolnica je zatražila za ovu godinu i 12 specijalizacija i subspecijalizacija iz različitih medicinskih područja, no one još uvijek nisu odobrene. Štoviše, o njima će Ministarstvo zdravstva raspravljati tek na jesen.
– Zadarska Opća bolnica jučer je raspisala natječaj za specijalizaciju iz ginekologije i opstetricije te patološke anatomije. Kandidati koji dobiju specijalizaciju zamijenit će liječnike koji su nedavno otišli iz službe. Što se tiče ostalih specijalizacija i subspecijalizacija, a za ovu godinu zatražili smo ih 12, o njima će Ministarstvo zdravstva raspravljati kroz nekoliko mjeseci, najvjerojatnije na jesen, govori dr. Dario Nakić.
Liječnici koji dobiju specijalizaciju na raspisanim natječajima zamijenit će kadar koji je otišao iz zadarske Opće bolnice, i to uglavnom u mirovinu. Jedini izuzetak je specijalizacija iz onkologije. Naime, iz područja onkologije potrebno je proširiti kadar jer je u planu osnivanje novog Onkološkog odjela u zadarskoj Općoj bolnici.