Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Uzgajali “travu” na tuđem zemljištu

Autor: Minja Gugić

02.07.2010. 22:00
Uzgajali “travu” na tuđem zemljištu

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Nakon obavljenog kriminalističkog istraživanja, zadarski su policajci podnijeli kaznenu prijavu protiv 64-godišnjaka i njegovog 37-godišnjeg sina koji su u mjestu Sveti Filip i Jakov nadomak Zadru, na tuđem zemljištu posadili 50 sadnica marihuane. Naime, policajci su u srijedu na privatnom zemljištu u Svetom Filipu i Jakovu pronašli tih 50-ak sadnica marihuane za koje su potom utvrdili da pripadaju 64-godišnjaku i 37-godišnjaku. Izvršenom pretragom doma kojeg koristi 31-godišnjak, u vrtu obiteljske kuće pronađena je jedna stabljika marihuane.
Sadnice su izuzete, a protiv sve trojice je redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava. S obzirom na to da vlasnik zemljišta nije znao za marihuanu, policija protiv njega nije podnijela prijavu.
Obavljajući zemljane radove izazvao požar
Upravljajući radnim strojem kojim je obrađivao zemlju, 21-godišnjak je slučajno zapeo za žice dalekovoda koje je prekinuo i tako izazvao požar.
Požar je buknuo u četvrtak oko 13.50 sati u mjestu Zapužane, 500-tinjak metara od autoceste, na otvorenom prostoru i to tako da su žice pale na tlo te je došlo do iskrenja, a potom i izbijanja vatre koju su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe iz Benkovca i Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Polače ugasili za oko sat vremena. Nakon gašenja požara utvrđeno je kako je opožarena površina od oko 30×300 metara.