Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadru se “smiješi” 300 tisuća Ryanairovih putnika

Autor: Damir Maričić

02.07.2013. 22:00
Zadru se “smiješi” 300 tisuća Ryanairovih putnika

Foto: Vedran SITNICA



Zadar kao prva Ryanairova baza u Hrvatskoj trebao bi od ovog imati dodatnu korist i promet


Ryanair, jedini europski ultraniskotarifni prijevoznik (ULCC), 1. srpnja je pozdravio ulazak Hrvatske u Europsku uniju, i potaknuo putnike da lete s njima uz najniže cijene u i iz Hrvatske, 28. najnovije države članice Europske unije s prigodnim popustom.
Ryanair trenutačno leti na 27 hrvatskih destinacija, koje povezuje sa sedam europskih zemalja iz tri hrvatske zračne luke: Pule, Rijeke i Zadra, koji je i njihova prva  hrvatska baza. Planira prevesti gotovo 500 tisuća putnika, u i iz Hrvatske, i to s najnižim ovogodišnjim cijenama u Europi.
Kako bi proslavili ulazak Hrvatske u EU, Ryanair pušta u prodaju 100 tisuća mjesta u svojoj kompletnoj europskoj mreži po cijenama već od samo 22,99 eura za putovanja u ponedjeljak, utorak, srijedu i četvrtak u srpnju i kolovozu. Ove karte po niskim cijenama bit će dostupne na više od tisuću Ryanairovih europskih linija, ali mora ih se rezervirati na www.ryanair.com do prije ponoći u četvrtak 4. srpnja.
Za Ryanair je Robin Kiely u povodu toga rekao:
– Ryanair je oduševljen ulaskom Hrvatske u EU i raduje se što će prevesti još više putnika između Belgije, Danske, Francuske, Njemačke, Norveške, Švedske, Velike Britanije i Hrvatske na svojim niskotarifnim letovima. Ryanair će prevesti više od 81,5 milijuna putnika ove godine, uključujući 500 tisuća putnika iz Hrvatske – najnovije članice EU.
Za Zadar ovo ima posebno značenje jer, kako je i navedeno, ovo je njihova prva baza u Hrvatskoj sa stacioniranim zrakoplovom i 30-ak članova posade, najintenzivnije umrežena u linije i ovdje se očekuje ostvariti više od polovice ukupno za ovu godinu planiranog prometa putnika, odnosno 300-tinjak tisuća putnika. Svakako će i ova akcija tome doprinijeti.