Čeka nas "pakleni" vikend

Slika korisnika admin
Autor: 
Fabio ŠIMIĆEV

Počeo je "pakleni" vikend, ali to je tek jedan u nizu onih koji nam predstoje jer kako kaže zadarski meteorolog Duško Kraljev - na bilo kakvu promjenu vremena i kišu možemo zaboraviti do - daljnjega.

- Bit će sve toplije iz dana u dan. Temperature će prelaziti 30 stupnjeva Celzijusevih, a i noćne temperature će biti preko 20 stupnjeva . Ali, imamo sreću što živimo uz more pa će nam osjećaj vrućine ipak, ublažavati maestral koji će puhati sljedećih dana, a noći će nam biti malo lakše uz burin. I temperture mora sljedećih će dana biti oko 25 stupnjeva. Sve u svemu pravo ljetno vrijeme - zaključio je Duško Kraljev.

Kako Hitna pomoć ne bi imala puno posla treba se doista strogo pridržavati savjeta liječnika te se ne izlagati suncu u najkritičnije vrijeme, a to je već od 10 pa do 17 sati, piti puno tekućine, jesti laganiju hranu, odijevati se u odjeću svjetlijih boja i po mogućnosti laganijih i prirodnih materijala. Liječnici svake godine uporno ponavljaju i posebno upozaravaju kronične bolesnike da se klone jakoga sunca i osobito da po najvećoj vrućini ne izlaze ako ne moraju i što je najvažnije, da redovito uzimaju svoju propisanu terapiju.

Treba paziti i na klima uređaje. Naime, temperatura prostora koji se hladi, treba biti niža za najviše pet do sedam stupnjeva u odnosu na vanjsku temperaturu jer prevelika razlika može uzrokovati šok za tijelo.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno