Policija kuca na vrata Branka Kutije i Ante Župana

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Gdje uistinu žive, a gdje imaju prijavljeno prebivalište gradonačelnik Obrovca Ante Župan i njegov zamjenik Grgo Šoša, gradonačelnik Benkovca Branko Kutija i njegov zamjenik Svemir Vrsaljko te načelnik Općine Stankovci Željko Baradić, ovih dana provjerava zadarska policija. Službeni upit s tim pitanjem prije nekoliko dana, iz Ministarstva uprave, stigao je i na adrese gradova Benkovca i Obrovca te Općine Stankovci.

- Ministarstvo uprave zatražilo je od Grada Benkovca, Obrovca i Općine Stankovci u svrhu nadležnog postupanja za imenovane osobe iz Vašeg upita dostavu pravovaljanih i prihvaćenih kandidatura, a na traženje pučke pravobraniteljice u svezi anonimnog dopisa kojim se tvrdi da te osobe ne žive na području jedinica lokalne samouprave u kojima obnašaju dužnost općinskog načelnika, odnosno gradonačelnika i njihovih zamjenika, kaže Suzana Grizelj iz ureda za odnose s javnošću resornog ministarstva.

Svih pet zadarskih političara, čije se adrese stanovanja ovih dana provjeravaju, potvrdili su kako su zaprimili upit Ministarstva uprave i na isti i odgovorili.

Kako doznajemo, najviše pritužbi u "anonimki" odnosilo se na Branka Kutiju, benkovačkog gradonačelnika o čijoj adresi stanovanja se razglabalo i prije nekoliko godina nakon što mu je ispred obiteljske kuće u Zadru pod službeno vozilo Grada Benkovca u noćnim satima podmetnuta eksplozivna naprava. I tada, a i sada, navodilo se kako su mu djeca pohađala osnovnu školu u Zadru i slično, no Kutija to demantira.

- Cijeli život imam samo jednu adresu, onu u Lisičiću gdje i živim. Evo, konkretno noćas i sljedećih par dana ja ću prespavati u Zagrebu jer sam tu poslom, odnosno zbog obaveza u Saboru. Je, istina je, ponekad prespavam i u Zadru i ne vidim gdje je problem, kaže Kutija.

više u tiskanom izdanju

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno