U glisiranju zatekli dvadesetak plovila koja ugrožavaju kupače

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Kako bi spriječili stradavanje kupača policijski službenici Pomorske policije započeli su provoditi preventivne akcije u priobalnom dijelu. U petak su od 9 do 14 sati obilazili čak pet lokacija u zadarskom akvatoriju i to u moru ispred Biograda, Sukošana, Ždrelca, Dugog otoka i Vira. Tamo su, kako je izvijestio Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske, proveli akciju nadzora sigurnosti prometa na moru s naglaskom na suzbijanje glisiranja u blizini plaža u lukama i morskim prolazima. Akcija je provedena s pet službenih plovila Postaje pomorske policije Zadar u koordinaciji s helikopterom MUP-a čija posada je iz zraka nadzirala zadarski akvatorij. Tijekom provođenja akcije policajci su kontrolirali brojna plovila i njihove posade te u glisiranju zatekli ukupno 11 prekršitelja kojima su uručeni obvezni prekršajni nalozi s novčanim kaznama.

Također, u protekla dva dana, policijski službenici Postaje pomorske policije Zadar su na paškom i biogradskom području zatekli jednog hrvatskog i sedam stranih državljana kako glisiraju na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.

Svima su uručeni obvezni prekršajni nalozi i naplaćene novčane kazne.

- S ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti na moru i zaštite svih sudionika pomorskog prometa, a posebno kupača, zadarska policija će samostalno i u suradnji s Lučkom kapetanijom nastaviti sa sličnim akcijama tijekom cijele sezone, poručuju iz PU zadarske.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno