Inspirirani Chagallom izrađuju svoje suvenire

Slika korisnika valentinam
Kreativna radionica u Kneževoj palači
Monotipija je tehnika precrtavanja i otiskivanja printova, a na ovoj našoj radionici printove otiskujemo na papir. Wooden photo podrazumijeva preslikavanje printova, no mi smo umjesto drvene podloge pripremili karton, pojašnjava vanjski suradnik NMZ Domagoj Dražina
Vedran SITNICA
Radionica će se održavati svakim radnim danom od 11 do 13 sati sve do 15. rujna

U edukativnoj dvorani Kneževe palače danas je započela kreativna radionica u sklopu izložbe Marc Chagall "S onu stranu boje". Organizatori radionice, koja će se održavati svakim radnim danom od 11 do 13 sati sve do 15. rujna, su Narodni muzej Zadar i Rebel Kolektiv. Za cijenu od 50 kuna svi zainteresirani imaju priliku uz stručno vodstvo djelatnika Muzeja savladati nekoliko vrlo atraktivnih i kreativnih tehnika visokog tiska.

- Za ovu prigodu odabrali smo četiri tehnike - monotipiju, wooden photo, izradu magneta i jednostavni linorez, a sve s Chagallovim motivima. Monotipija je tehnika precrtavanja i otiskivanja printova, a na ovoj našoj radionici printove otiskujemo na papir. Wooden photo podrazumijeva preslikavanje printova, no mi smo umjesto drvene podloge pripremili karton. Magnete izrađujemo od glinamola, a linorez - urezivanje na podlogu i preslikavanje na papir, radit ćemo na tankom stiroporu, pojašnjava vanjski suradnik NMZ Domagoj Dražina, inače muzejski pedagog, ističući kako sudionici radionice mogu sami odabrati žele li savladati sve tehnike ili samo pojedine od ponuđene četiri. Ističe i kako sudionici radionice po završetku svoje uratke mogu ponijeti sa sobom kao suvenir i uspomenu.

- Za sudjelovanje u radionici nije potrebno nikakvo predznanje, a dobrodošle su sve generacije, od najmlađih do najstarijih. Sav materijal s kojim radimo osigurao je Narodni muzej, ističe Dražina napominjući kako je moguće da će se, ovisno o interesu posjetitelja, ove kreativne i zanimljive radionice na kojima može maksimalno sudjelovati deset osoba istovremeno, održavati i u poslijepodnevnim terminima. Također, napominje i kako se zainteresirani za sve informacije mogu obratiti na e-mail adresu: pedagog@nmz.hr ili na telefonom na broj 023/251-851.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno