Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

“PUNA IM KAPA” Turisti im otkazuju, smještaj nulom ocjenjuju

03.07.2019. 14:20
“PUNA IM KAPA” Turisti im otkazuju, smještaj nulom ocjenjuju


Dosta nam je više ovih radova. Ovo je prevršilo svaku mjeru. Već osam mjeseci svakodnevno kopaju, bageri voze, buka koja ne prestaje i još nisu završili. Došlo je ljeto, velik broj susjeda ima apartmane, a ne možemo nikoga primiti jer kako ćemo ikoga primiti u ovo?! Gosti nam otkazuju, dobila sam nedavno 0 kao ocjenu za smještaj na jednoj mreži za iznajmljivanje, govori nam jučer ogorčena sugrađanka koja živi na Put Stanova. Ipak, htjela je ostati anonimna kako ne bi imala neugodnosti. Rekla nam je kako nije jedina koja ima problema s radovima, odnosno kako je velikom broju susjeda već "puna kapa" svega.
– Mnogi od nas uložili su mnogo novaca u uređenje apartmana i dok se drugdje po gradu već uvelike iznajmljuje, mi moramo odbijati goste jer ih nemamo gdje primiti. Naime, prvo gosti uopće ne mogu pristupiti kućama, tj. smještaju, a drugo, kako će ovdje boraviti uz svu ovu buku, prašinu i radove, žali nam se gospođa dodajući kako su im gosti počeli davati loše recenzije zbog čega gube priliku iznajmiti drugim turistima. Ističe kako joj nije jasno zašto su radovi trajali tako dugo te zašto su ih toliko produžili. Ističe mnoge probleme oko ulice koja još uvijek ni nakon osam mjeseci nije obnovljena, a među njima kao jedan apsurd navodi činjenicu da na 400 metara dugoj cesti ima preko 200 šahtova.
– Pitam se samo tko će odgovarati za ovo produženje? Hoće li itko platiti penale za produženje rokova gradnje? Tko će nama nadoknaditi izgubljeno vrijeme i novac koje smo do sada mogli zaraditi od iznajmljivanja apartmana, pita se gospođa.
​Inače u toj ulici postoji nekoliko ugostiteljskih i pekarskih objekata kao i nekoliko trgovina, bilo mješovitom bilo specijaliziranom robom. Neke od njih su tijekom ovog vremena morale staviti ključ u bravu je im se nije isplatilo plaćati režije i rentu, a ništa nisu zarađivale.
​ – Mi svakodnevno gubimo i nekoliko tisuća kuna prometa. Ovo je zaista strašno. Svima posao stagnira, a mnogi su morali i zatvoriti te je pitanje hoće li moći otvoriti nakon što radovi završe. Svi su rokovi probijeni i nikoga nije briga za to. Žalosno je što cijelo ovo vrijeme moramo plaćati sve režije i doprinose, a ne radimo. Moglo nas se barem poštedjeti plaćanja određenih komunalija dok su trajali radovi, govori nam vlasnik jednog poslovnog objekta, koji je također tražio da ostane anoniman.
​Inače, prvi rok za produženje radova s tvrtkom "Cestar" iz Splita bio je do 7. lipnja. Međutim, zbog, kako su iz Grada pojasnili, nepredviđenih dodatnih radova, 25 kišnih dana te dodatnih poteškoća rok je produžen do 8. srpnja ove godine.