Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Slobodni od ovisnosti, rasturaju u umjetnosti

03.07.2019. 14:26
Slobodni od ovisnosti, rasturaju u umjetnosti


Jutros je u Zadarskoj županiji upriličeno primanje kod zadarskoga župana Božidara Longina za učenike koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na natječaju "Slobodan od ovisnosti, rasturam u umjetnosti" u području likovnog i literarnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola.
Riječ je o natječaju kojeg je povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti provelo Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga Zadarske županije, a prijavitelji su bili osnovne i srednje škole na području Zadarske županije. Na natječaj su se mogli prijaviti učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola i učenici od 1. do 4. razreda srednjih škola, a za najuspješnije je jučer u Maloj županijskoj vijećnici održano svečano primanje.
Kako je najprije istaknula pomoćnica pročelnice županijskog Odjela za informiranje Vlatka Vučić-Marasović, univ. spec. rel. publ., učenici su na natječaju pokazali veliku kreativnost za što su od Županije nagrađeni i prigodnim darovima.
Zadarski župan Božidar Longin čestitao je učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta, kao i njihovim mentorima, te je istaknuo kako je navedeni natječaj tek jedna od mnogobrojnih aktivnosti županijskog Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga.
– Borba protiv ovisnosti jedan je od naših prioroteta jer mnogo mladih dolazi u kontakt ne samo s drogama već postaju ovisni i o alkoholu, kocki, videoigricama i dr., kazao je župan Longin, naglašavajući da je važno preventivnim aktivnostima utjecati na mlade da imaju snage oduprijeti se svim vrstama ovisnosti. Župan je zahvalio nagrađenim učenicima i njihovim mentorima što su se odazvali na ovaj natječaj i učenicima zaželio da i dalje budu uspješni u učenju i da odrastu u zdrave mlade ljude.
Članica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Zadarske županije Marija Pupić-Bakrač istaknula je da su pristigli radovi bili jako dobri, te je izrazila nadu da će sličnih akcija biti i ubuduće, te kako će mlade i dalje voditi pozitivan duh i želja za očuvanjem zdravlja.
Inače, na natječaj je ukupno pristiglo 11 prijava, od čega su 6 prijavitelja osnovne škole, a 5 prijavitelja srednje škole. Svaki prijavitelj mogao se natjecati s ukupno 6 radova u obje kategorije.
Na kraju primanja župan Božidar Longin nagrađenim učenicima i njihovim mentorima uručio je prigodne i vrijedne darove, poput tableta, pametnih satova i dr.