Slobodni od ovisnosti, rasturaju u umjetnosti

Slika korisnika mkvanja
Zadarski župan Božidar Longin primio i nagradio sudionike natječaja
Borba protiv ovisnosti jedan je od naših prioroteta jer mnogo mladih dolazi u kontakt ne samo s drogama već postaju ovisni i o alkoholu, kocki, videoigricama i dr., kazao je župan Longin, naglašavajući da je važno preventivnim aktivnostima utjecati na mlade da imaju snage oduprijeti se svim vrstama ovisnosti
Vedran SITNICA
Učenici koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na natječaju u području likovnog i literarnog stvaralaštva

Jutros je u Zadarskoj županiji upriličeno primanje kod zadarskoga župana Božidara Longina za učenike koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na natječaju "Slobodan od ovisnosti, rasturam u umjetnosti" u području likovnog i literarnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola.
Riječ je o natječaju kojeg je povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti provelo Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga Zadarske županije, a prijavitelji su bili osnovne i srednje škole na području Zadarske županije. Na natječaj su se mogli prijaviti učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola i učenici od 1. do 4. razreda srednjih škola, a za najuspješnije je jučer u Maloj županijskoj vijećnici održano svečano primanje.
Kako je najprije istaknula pomoćnica pročelnice županijskog Odjela za informiranje Vlatka Vučić-Marasović, univ. spec. rel. publ., učenici su na natječaju pokazali veliku kreativnost za što su od Županije nagrađeni i prigodnim darovima.
Zadarski župan Božidar Longin čestitao je učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta, kao i njihovim mentorima, te je istaknuo kako je navedeni natječaj tek jedna od mnogobrojnih aktivnosti županijskog Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga.
- Borba protiv ovisnosti jedan je od naših prioroteta jer mnogo mladih dolazi u kontakt ne samo s drogama već postaju ovisni i o alkoholu, kocki, videoigricama i dr., kazao je župan Longin, naglašavajući da je važno preventivnim aktivnostima utjecati na mlade da imaju snage oduprijeti se svim vrstama ovisnosti. Župan je zahvalio nagrađenim učenicima i njihovim mentorima što su se odazvali na ovaj natječaj i učenicima zaželio da i dalje budu uspješni u učenju i da odrastu u zdrave mlade ljude.
Članica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Zadarske županije Marija Pupić-Bakrač istaknula je da su pristigli radovi bili jako dobri, te je izrazila nadu da će sličnih akcija biti i ubuduće, te kako će mlade i dalje voditi pozitivan duh i želja za očuvanjem zdravlja.
Inače, na natječaj je ukupno pristiglo 11 prijava, od čega su 6 prijavitelja osnovne škole, a 5 prijavitelja srednje škole. Svaki prijavitelj mogao se natjecati s ukupno 6 radova u obje kategorije.
Na kraju primanja župan Božidar Longin nagrađenim učenicima i njihovim mentorima uručio je prigodne i vrijedne darove, poput tableta, pametnih satova i dr.
 

 

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno