ZA PRAKTIČNU NASTAVU Novi kamion za obuku učenika vrijedan 577 tisuća kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Županija kupila vozilo Strukovnoj školi Vice Vlatkovića
Autor: 
Ovo je zaista deficitarno zanimanje, a sad imamo uvjete za sljedećih 15 godina da možemo mirno realizirati edukaciju naših učenika - vozača. U cijeloj priči će pomoći i naš Regionalni centar kompetentnosti, a upravo u petak idemo u Zagreb potpisati drugi poziv jer će naši vozači i kroz tu opremu jednim dijelom, što se tiče motornih vozila, stjecati kompetencije i vještine koje su im potrebne da budu stvarno pravi vozači, naglasio je ravnatelj Tomčić
Zvonko KUCELIN
Župan Božidar Longin za volanom

Županija je osnivač Strukovne škole na koju smo vrlo ponosni i Županija potpomaže i financira upravo deficitarna zanimanja, a jedno od njih je i vozač. Kako bi pružili našim učenicima i ovaj važan, drugi dio nastave - praktični, mi smo se kao Županija odlučili na ovaj iskorak i financirali ovaj kamion vrijedan 577 tisuća kuna i još trebamo financirati i tehnički pregled. No, Županija brine i o drugim školama. Neki dan smo imali i lijep primjer u Biogradu, a riječ je također, o strukovnoj školi gdje smo učenicima omogućili još kvalitetniju strukovnu nastavu za deficitarna zanimanja koja su nam jako važna, a pomažemo i drugim školama, rekao je župan Božidar Longin u povodu primopredaje vrijednog kamiona namijenjenog za praktičnu nastavu zanimanja - vozač u zadarskoj Strukovnoj školi Vice Vlatkovića.
Naglasio je kako više ni sam ne zna koje je to vozilo u nizu, od vozila Hitne pomoći, ambulantnih i bolničkih vozila koje su nabavili u svom mandatu za čijeg trajanja nije kupljen, ni nabavljen niti jedan automobil za potrebe Županije.
Župan Longin je još dodao kako je riječ o dvadesetom vozilu koje je Županija kupila, a koje će služiti za potrebe školstva, zdravstva i za niz drugih ustanova.
- Mislim da je to dobro, a kad zatvorimo taj ciklus potreba, onda ćemo tek razmišljati o nama u Županiji - zaključio je župan Longin, dok je ravnatelj Strukovne škole Tihomir Tomčić najprije zahvalio Zadarskoj županiji i županu Longinu na novom kamionu jer su na taj način omogućili opstojnost programa iz cestovnog prometa, ali i programa vozača motornog vozila ne samo u njihovoj školi, već i u županiji.
- Ovo je zaista deficitarno zanimanje, a sad imamo uvjete za sljedećih 15 godina da možemo mirno realizirati edukaciju naših učenika - vozača. U cijeloj priči će pomoći i naš Regionalni centar kompetentnosti, a upravo u petak idemo u Zagreb potpisati drugi poziv jer će naši vozači i kroz tu opremu jednim dijelom, što se tiče motornih vozila, stjecati kompetencije i vještine koje su im potrebne da budu stvarno pravi vozači, rekao je ravnatelj Tomčić dodajući, kako su kroz projekt i opremanje Regionalnog centra kompetentnosti u strojarstvu, mislili i na druge škole, one u Benkovcu, Obrovcu, Biogradu, pa čak i u Gospiću jer pola milijuna kuna ide za pokretni kabinet hidraulike i informatike i najvjerojatnije će ga razvijati u novom kamionu koji neće biti samo za 45 sati praktične nastave, nego će u njega instalirati i opremu. Kamion će odvesti, primjerice, u Benkovac gdje će biti tjedan dana i učenici će se moći educirati.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno