Sveta Nediljica u Vrani

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
U nedjelju blagdan ranokršćanske mučenice
Na zavjetni blagdan Svete Nediljice u Vrani u nedjelju 4. srpnja 2021., mise će biti u 7, 9 i 18 sati, s tim da je misa u 18 sati s blagoslovom djece. Svečano koncelebrirano slavlje na vanjskom oltaru vranskog svetišta započet će u 11 sati koje će predvoditi mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij u RH. Ispovijed u prostranom masliniku u svetištu je od 6 do 18 sati
Sve je spremno za nedjeljno cjelodnevno slavlje

Blagdan ranokršćanske mučenice svete Nediljice, svetice koja uči da je nedjelja Božji dar i da čovjek živi od darovanosti, u nedjelju 4. srpnja 2021., će se cijelog dana svečano slaviti u istoimenom zavjetnom svetištu u Vrani pokraj Vranskog jezera.
Na zavjetni blagdan Svete Nediljice u Vrani mise će biti u 7, 9 i 18 sati, s tim da je misa u 18 sati s blagoslovom djece. Svečano koncelebrirano slavlje na vanjskom oltaru vranskog svetišta započet će u 11 sati za vanjskim oltarom, koje će predvoditi mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij u RH, piše na prigodnom plakatu.
- Prigodu za svetu ispovijed u prostranom masliniku svetišta vjernici će imati već tradicionalno gotovo cijeli dan u terminu od 6 do18 sati, kaže Miroslav Tokić Miro, član Župnog vijeća, koji s kolegom Nediljkom Striguljicom prozračuju župnu kuću u svetištu u Vrani.
Naime, vranski župnik don Šimun Šindija, 47-godišnji Bibinjac, je glavni ekonom Hrvatske biskupske konferencije, a to je dužnost zbog koje je pet dana u Zagrebu, a dva dana u svojoj župi, u Vrani, Radašinovcima, Dobroj Vodi i Pristegu.
- Naš župnik don Šimun, svećenik s akademskom titulom sveučilišni specijalist informatičkog menadžmenta, osim navedenog je predstojnik Tiskovnog ureda i Ureda za izdavaštvo Zadarske nadbiskupije, član Svećeničkog vijeća, Ekonomskog vijeća i Zbora konzultora Zadarske nadbiskupije te dekan Biogradskog dekanata. Uređuje Vjesnik Zadarske nadbiskupije i Direktorij za pastoral, impozantan niz je nabrojio Tokić, istaknuvši kako o uređenju vranskog svetišta brinu komunalci pakoštanske Juštine.
Na taj blagdan koji se uvijek slavi prve nedjelje u srpnju, Vranu tradicionalno pohodi tisuće hodočasnika iz cijele Zadarske nadbiskupije te brojni pridošli iz drugih dijelova domovine i inozemstva gdje mnogi ljudi iz toga kraja u zaleđu Zadarske nadbiskupije žive i rade.
Nakon duhovne okrjepe uslijedit će i ona tjelesna u šatorima s pečenom janjetinom i odojkom, osvježavajućim napitcima te opće pučko okupljanje s brojnim štandovima primjerenim feštama, posebno štandovima sa svetačkim predmetima, a sve to u gostoljubivom podneblju Ravnih kotara, u neposrednoj blizini Vranskog jezera.
U nedjelju će u Vrani biti svega, a najviše uzvišenog ozračja koje je došlo sa zavjetnim blagdanom Sv. Nediljice.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)