Zgrada osigurana podupiračima i tregerima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Nakon požara pokraj Narodnog trga
Autor: 
Grad Zadar je zatražio usluge ovlaštenog statičara kako bi se utvrdila sigurnost zgrada te se prvom prilikom krenulo u osiguravanje iste podupiračima i tregerima. Nakon toga krenulo se na raščišćavanje krovišta koja su opožarena ili čija je konstrukcija kompromitirana vodom uslijed intervencije vatrogasaca, a zatim se krenulo na iznošenje rasutog materijala
Vedran SITNICA
U tijeku je izrada glavnog projekta sanacije zgrade

Prošlo je više od dva tjedna od strašnog požara na Poluotoku, na križanju ulica Elizabete Kotromanić i Mihovila Klaića na Narodnom trgu.
Kako saznajemo od Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom, Grad Zadar je u suradnji sa ZadarStanom d.o.o., kao upraviteljem obiju zgrada, poduzeo sve radnje predviđene za dovođenje zgrada u stanje sigurnosti.
Naime, Grad Zadar je zatražio usluge ovlaštenog statičara kako bi se utvrdila sigurnost zgrada te se prvom prilikom krenulo u osiguravanje iste podupiračima i tregerima. Nakon toga krenulo se na raščišćavanje krovišta koja su opožarena ili čija je konstrukcija kompromitirana vodom uslijed intervencije vatrogasaca, a zatim se krenulo na iznošenje rasutog materijala (šute) koja je već kompletirana.
- Po pitanju obnove zgrada, u tijeku je dogovor s ostalim suvlasnicima, kao i izrada glavnog projekta sanacije zgrade, rekli su iz Upravnom odjelu za gospodarenje gradskom imovinom.
Kada je riječ o obnovi ostalih prostora, Grad Zadar je u statusu suvlasništva zgrade u određenom omjeru te će u financiranju sanacije zgrade sudjelovati u tom omjeru.
- Po pitanju dosadašnjeg djelovanja Grad Zadar poduzeo je radnje u smislu organizacije odvoza materijala, angažiranja ovlaštenog inženjera građevine (statičara) koji je utvrdio stanje nekretnine te financiranja istih. S obzirom na činjenicu da su suvlasnici zgrade u stalnom kontaktu s Gradom Zadrom u svrhu pronalaženja adekvatnog zamjenskog prostora za život i rad, Grad Zadar je svoje resurse utrošio u što bezbolniju tranziciju iz opožarenih i ugroženih prostora, zaključili su.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (1 glasova)