Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Dobre želje za Petra i Pavla

Autor: Šime Ćurko

02.08.2008. 22:00
Dobre želje za Petra i Pavla


U Jedriličarskom klubu Uskok u obiteljskoj atmosferi ispratili su Pavla Kostova i Petra Cupaća te njihova trenera Ivana Bulaju na Olimpijske igre u Pekingu. Kostov i Cupać u Pekingu će jedriti u klasi 49er, a budući da su u novu klasu došli tek prije godinu i pol dana za njih je sam plasman na OI veliki uspjeh. Klupski dvojac pozdravio je Ive Mustać, predsjednik Uskoka, posebno zadovoljan što je ovaj klub na druge Olimpijske igre zaredom poslao svoje predstavnike (2004. u Ateni u klasi 470 nastupili su Tomislav Bašić i Petar Cupać). Mustać je podsjetio na veliki uzlet zadarskog jedrenja posljednjih godina uz nadu će se ovaj trend nastaviti i u budućnosti.
– Sjajno bi bilo kad bismo uspjeli izboriti ulazak među 10 najboljih. U Peking smo se kvalificirali u posljednji trenutak, bili smo 18. posada, a upravo toliko će ih nastupiti na OI. Na ovakvom natjecanju medalja je uvijek san, ali naš su cilj, kad se smo odlučili za ovu klasu, bile OI u Londonu 2012. No, nismo bez izgleda ni u Pekingu, to je natjecanje na kojem svi daju maksimum pa je sve moguće – rekao je o izgledima u Pekingu Pavle Kostov koji je o impresijama pred polazak u najmnogoljudniju državu rekao:
– Još nemam osjećaj da idemo na jedno takvo natjecanje. Čini mi se kao da se spremamo za običnu regatu. Vjerojatno će se to promijeniti kad dođemo u Peking.
Štošta su Pavle i Petar ponijeli u Kinu. Između ostalog, i veliku fotografiju klupskih prostorija na koju su se potpisali njihovi prijatelji i članovi obitelji, ispisujući im svoje želje za Peking.
Ispraćaj olimpijaca bio je prilika da se u Uskoku i javno zahvale  bračnom paru Anti i Janici Skoblar kod kojih su Kostov i Cupać  boravili u Sorrentu u Australiji za vrijeme kvalifikacija za Olimpijske igre. Obitelj Skoblar imala je tako veliki dobrinos u uspjehu  zadarske posade, za što su dobili i prigodnu zahvalnicu.
– Mi smo samo pomogli našu braću Hrvate – rekao je Ante  pozdravljen pljeskom svih koji su bili na ispraćaju u klupskim  prostorijama.