Neprepoznatljivi proizvodi

Slika korisnika admin
Autor: 

Imam osjećaj da se  poljodjelstvo nedovoljno brzo  razvija, dosta kritički  se osvrne  prijatelj Ivica.

Posljednje četiri godine, u razvitku poljodjelstva Zadarske  županije, spadaju u  najuspješnije od hrvatske neovisnosti.

Ono o čemu valja  raspravljati je kakvoća proizvodnje, kakvoća odnosa u poljodjelstvu i stvaranje  infrastrukture za poljodjelstvo.

Kakvoća proizvodnje u uskoj je svezi sa  željama i zahtjevima  potrošača, odnosno  njihovim očekivanjima.

Pritom razlikujemo  tehnologijsku kakvoću koju daje podneblje, kultivar i uporabljena agrotehnika.

Svi ti čimbenici nadopunjuju se i očituju  u tržništvenoj kakvoći koju doživljava i osjeća potrošač.

Ta karika je slaba.  Proizvodi su neimenovani, neobilježeni i  neprepoznatljivi. Tako da se i proizvodi  dobre kakvoće ne  mogu realizirati kao  vrsni.

Druga karika uspješnog poljodjelstva  su odnosi u poljodjelstvu u prvom redu  veličina i proizvodna  moć obiteljskog gospodarstva, s jedne  strane, i njihovo povezivanje u zadruge  za poboljšanje distribucije i prodaje poljodjelskih proizvoda.

Treća i ne baš nevažna karika su institucije za praćenje poljodjelske proizvodnje, kao upravne,  proizvodne, obrazovne i marketinške ustanove.

Tek rješenjem ovih  dodatnih poslova posađeni voćnjaci i vinogradi, nasađeni riblji kavezi dobit će  potrebnu potporu i  odgovarajuće praćenje, bez koje se neće moći ostvariti  proizvodna svrha, zaključi svoju raščlambu kritički raspoloženi Ivica.

Vaš Bage

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno