Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Mavrović: Život na selu je prekrasna priča

Autor: Petra Mičić

02.08.2009. 22:00
Mavrović: Život na selu je prekrasna priča

Foto: Vedran SITNICA



Udobnost i lagodan život je prioritet u današnje vrijeme a poljoprivredni život traži odricanja, rad, napor i umor. Ali i taj dio je veoma bitan kako bismo naučili cijeniti odmor, istaknuo je Mavrović
U Omladinskom hostelu “Zadar” jučer je otvorena 12. Ljetna akademija mladih Hrvatske seljačke stranke. Akademija je započela predavanjem pod imenom “Poduzetnik u poljoprivredi i izazovi koje nosi takav način života”. Predavanje je održao predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Željko Mavrović, a polaznici Akademije mladih HSS-a i Mavrović su nakon predavanja obišli Gradsku tržnicu Zadar.
– Ovo predavanje naglašava važnost poljoprivrede i poduzetništva kao načina života, i pokazuje kako je lako pronaći sreću kroz život na selu. Izuzetno mi je drago da sam upoznao ove mlade ljude koji su spremni svoju budućnost graditi na selu. Nadam se da će polaznici ove akademije u životu spoznati kako pomoći i sebi i poljoprivrednicima. Smatram da je bitno stvarati životnu filozofiju koja se temelji na mirnoći i normalnosti te spoju tradicionalnih znanja s modernim tehnologijama, naglasio je Željko Mavrović.
Mavrović se također osvrnuo na svoju poziciju predsjednika Hrvatskog seljačkog saveza te je kazao kako se nada da će ljudi na vlasti, koji imaju puno godina i malo mudrosti, otići sa čelnih pozicija te kako će naši poljoprivrednici otkriti nove ideje i projekte.
Ljetna akademija mladih HSS-a već se desetu godinu zaredom održava u Zadru te će se sklopu Akademije održati razna predavanja i radionice, a danas će Zadar posjetiti i predsjednik HSS-a Josip Friščić.
– Ova ljetna akademija se održava u svrhu edukacije, namijenjena je studentima i onima koji su završili fakultete, a žele aktivno sudjelovati u političkom životu. Veoma smo ponosni jer osim polaznika iz naše zemlje tu su također i gosti iz Bosne te članovi EDS-a (European Democrat Students), kazao je Hrvoje Horvat, predsjednik Sveučilišne organizacije HSS-a.
– Kroz predavanje sam htio pokazati kako je život na selu jedna prekrasna priča, mjesto gdje sam ja osobno našao mir i ispunjenje a gdje također imam edukativni centar za mlade ljude koje zanima takav način života. Udobnost i lagodan život je prioritet u današnje vrijeme a poljoprivredni život traži odricanja, rad, napor i umor. Ali i taj dio je veoma bitan kako bismo naučili cijeniti odmor, istaknuo je Mavrović.
Ljetnu akademiju mladih HSS -a organizira Sveučilišna organizacija Hrvatske seljačke stranke uz potporu i suradnju Udruge za promicanje hrvatske političke povijesti “Neda Prpić-Gamiršek” te bavarske političke zaklade “Hans Seidel Stiftung”.