Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Mladi Slovenac opečen koktelom

Autor: Suzana Bandić

02.08.2009. 22:00
Mladi Slovenac opečen koktelom

Foto: Željko MRŠIĆ



Mladi Slovenac, inače nogometaš tamošnjeg prvoligaša Krka Novo mesto, s prijateljima je ispijao koktel B-52 koji se pije zapaljen. Čaša se prevrnula pa je zadobio opekline po rukama i prsima
Jasmin Škrbec (19), mladi slovenski nogometaš, u subotu je zadobio opekline drugog stupnja u bizarnoj nesreći koja se dogodila u apartmanskom naselju Gajac u Novalji na otoku Pagu.
Mladić je upravo taj dan s trojicom prijatelja stigao na Pag gdje je trebao ostati do subote. Te večeri četvorica prijatelja odlučila se, prije izlaska u noćni život, malo zabaviti pa su na terasi apartmana spravili koktel zvan B52.
– Riječ je o koktelu baziranom na 80 postotnom alkoholu čiji se prvi sloj zapali. Zatim se kroz plamen provuče slamka i potom se na brzinu ispija piće – ispričao nam je Boris, jedan od trojice Jasminovih prijatelja koje smo u ponedjeljak zatekli ispred zadarske bolnice dok su čekali kola Hitne pomoći kojima je kasnije njihov prijatelj odvezen u Sloveniju na daljnje liječenje.
Sve je krenulo po zlu kad su mladići popili gotovo sve pa su u plamteći koktel na dnu čaše krenuli nadoliti još alkohola. U tom se trenutku, ispričali su Grega i Mišo, čaša prevrnula, a plamteći koktel Jasminu je pao u krilo te ga opekao po prsima i rukama.
Najteže opekline mladi Slovenac, inače igrač tamošnjeg prvoligaša Krka Novo mesto, zadobio je po nogama stoga što je na sebi, kako su pojasnila trojica njegovih prijatelja, imao dres koji je sintetički i lako zapaljiv.
Sva četvorica mladića inače su sportaši i kako su nam ispričali, rijetko piju alkohol, a nakon ovog događaja, kažu i rjeđe će.
– Već četiri godine dolazimo na ljetovanje tu na Pag. Zbog napornih treninga htjeli smo si dati malo oduška na odmoru, ali odmah je krenulo po zlu – požalili su se mladi Slovenci vidno još pod šokom od nemilog događaja.
Srećom, u trenutku nesreće svi su bili pribrani pa su prijatelja Jasmina odvezli u Hitnu ambulantu u Novalji gdje mu je pružena prva liječnička pomoć. Zbog težine ozljeda on je potom u subotu navečer prevezen na liječenje u zadarsku Opću bolnicu gdje su mu konstatirane teže ozljede, odnosno opekline drugog stupnja.
– Mladić je na odjel zadarske Kirurgije primljen u subotu navečer, oko 22 sata, s opeklinama po rukama, prsima i nogama koje su mu zahvatile 20 do 25 posto tijela. Kako je riječ o državljaninu Republike Slovenije, on je na osobni zahtjev u ponedjeljak oko 12 sati, kada su po njega došla kola Hitne pomoći novomeštanskog Doma zdravlja, otpušten – kazala je Vedrana Vitlov, pomoćnica ravnatelja za pravne poslove.
Ispred zadarske bolnice osim trojice prijatelja koji su s Jasminom dijelili apartman, sreli smo i njegovu djevojku te bratića sa suprugom. Kazali su nam kako
njegove ozljede srećom nisu tako teške i da nije bilo potrebno presađivati mu kožu ili podvrgavati ga bilo kakvom zahvatu.
– Sve će to zarasti, ali se bojimo da bi se ovaj incident mogao negativno odraziti na njegovu sportsku karijeru. Treneri baš nisu tolerantni prema alkoholu – kratko je prije odlaska prokomentirala mlada Slovenka vidjevši mnoštvo novinara okupljenih pred zadarskom kirurgijom u trenutku kad su mladića prekrivenog bijelom plahtom prevozili do kola Hitne pomoći.


U eksploziji nabrodu ozlijeđena dvojica mladića


PAKOŠTANE – U nedjelju oko 16.20 sati zadarska je policija zaprimila dojavu da je u Pakoštanama na rivi izbio požar na brodu na kojem su dvije osobe ozlijeđene. Riječ je o jednom 24-godišnjaku i jednom 20-godišnjaku koji su hitno prevezeni u Opću bolnicu Zadar gdje su zbog težine ozljeda zadržani na liječenju. Kako doznajemo od Vedrane Vitlov, pomoćnice ravnatelja za pravne poslove OB Zadar, mladići su zadobili drugi stupanj opeklina, a kako su jučer još uvijek bili na obradi, nije sa sigurnošću mogla reći o kojem se postotku zahvaćenosti tijela opeklinama radi.
Policijskim očevidom utvrđeno je da je na gliseru biogradskih registarskih oznaka u vlasništvu firme DTC iz Pakoštana došlo do požara zbog stvaranja zapaljivo eksplozivnih para u potpalubnom prostoru broda.