Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U opasnosti bile kuće u Bibinjama

Autor: Suzana Bandić

02.08.2009. 22:00
U opasnosti bile kuće u Bibinjama

Foto: Filip BRALA



Zadarski vatrogasci u posljednja 24 sata imali su pune ruke posla, a gorjelo je na četiri različite lokacije. Naime, najprije je u nedjelju predvečer izbio požar u napuštenom objektu u predjelu Novog naselja na Bokanjcu gdje se zapalilo nisko raslinje oko tog objekta, a oko 22.30 sati buknuo je drugi požar u Zemuniku Donjem.
Treći požar izbio je jučer između Bibinja i Sukošana oko 13.35 sati kada je planula borova šuma na otvorenom prostoru. Požar je brzom intervencijom zadarskih Javnih vatrogasnih postrojbi ubrzo ugašen, a samo pola sata nakon toga, odnosno oko 15.30 sati, uslijedila je nova dojava o požaru na području Galovca gdje se zapalilo minirano područje.
U gašenju požara koji je lokaliziran oko 15 sati sudjelovala je Javna vatrogasna postrojba Zadar, DVD Sukošan te Državna intervencijska postrojba Zadar s ukupno 21 vatrogascem i šest vatrogasnih vozila, a u gašenju im je iz zraka pomagao i Air Tractor, obzirom na to da je postojala opasnost da se požar proširi na obližnje kuće. Zbog vatre je tim dijelom od 13.30 pa do 15.30 sati sav promet bio preusmjeren na zaobilaznicu kroz centar Bibinja.
U drugom požaru na području Galovca gdje se oko 15.30 sati zapalila hrastova šuma na još uvijek minski sumnjivom području u gašenju je sudjelovalo devet vatrogasaca JVP Zadra, a iz zraka su im pomagali tri kanadera i Air Tractor. Vatrom je zahvaćeno oko 2,5 hektara visoke hrastove šume, a uz osim mina kojih još uvijek ima na tom području, gašenje dodatno otežava i vjetar.