Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Begonja bez interkontinentalne titule

02.08.2010. 22:00
Begonja bez interkontinentalne titule


U nedjelju se u Privlaci održala prva borilačka manifestacija pod nazivom „Privlaka fight night”, na kojoj je snage odmjerilo osam muških i dva ženska borca. Borilo se u tri kategorije, full contactu, low kicku i K1. Ova borilačka poslastica privukla je mnoštvo zainteresiranih, koji su željno očekivali meč između domaće Antonele Begonja i devet godina starije Talijanke Paole Capucci.
Igralište je osvijetlilo osam baklji koje su davale potporu Antoneli na putu do ringa. Čuo se gromoglasni pljesak i skandiranje, što je ovoj talentiranoj devetnaestogodišnjakinji zasigurno puno značilo. S druge strane ringa stajala je Paola Capucci s izrazom lica kao da je uopće ne smeta što se bori na tuđem teritoriju, znajući da su svi protiv nje.
Početak prve runde prošao je prilično mirno, jer je protivnicama trebalo neko vrijeme da se „upoznaju” kroz pokrete. Druga runda počela je već dinamičnije. Begonja i Capucci zadavale su konstantno udarce jedna drugoj, no ipak se kod Talijanke primjetilo veće iskustvo i forma. Djevojke su junački podnjele svih pet rundi, no pojas za WAKO interkontinentalnu titulu mogla je oko struka staviti samo jedna. Na žalost prisutnih, sudačkom odlukom pojas je osvojila Talijanka. Antonela je to dobro podnjela, i zasigurno će je iskustvo s ove borbe voditi u sljedećim mečevima.
Prije te borilačke atrakcije, imali smo prilike vidjeti četiri zanimljive borbe. Nakon nastupa ženske klape Libar iz Privlake, započela je prva borba između Draženka Ćosovića (BiH) i Ante Zubčića (KBK Croatia). Odmah na početku prve runde, Zubčić je prevladao high kickovima i udarcima nogom u Ćosovićeva rebra. U drugoj rundi ponovo je bio dominantniji, te nakon izvrsne serije udaraca prisiljava protivničkog trenera na bacanje ručnika, odnosno na predaju meča.
Druga borba između Dina Vidovića i Darija Kadić završila je munjevitom brzinom. Odmah pri početku meča, Kadić je uspio zadati siloviti udarac u  glavu protivnika i nokautirati ga. Malo tko je to očekivao s obzirom na očitu fizičku razliku ovih dvaju boraca. Između druge i treće borbe nastupila je kratka stanka uz plesnu skupinu Beatstreet.
Treća borba zapamćena je po brojnim udarcima u međunožje. Borba se odvijala između dva Splićana, Finka Barešića i Marija Katića. Ovdje je također bila očigledna razlika dvaju protivnika u visini i fizičkoj strukturi, no bez obzira na to oboje su izdržali sve tri runde po dvije minute. U prvoj rundi Barešić je čak dva puta dobio udarac u međunožje, no nije ostao dužan pa je već u trećoj rundi Katiću naplatio dug na isti način. Po viđenome, Katić je pružio više u tri runde, no po sudačkoj odluci pobjednik sa rezultatom 2:1 bio je Barešić.
Četvrta borba izazvala je dosta skandiranja jer se borio talentirani domaći borac Ivica  Pernek. Protivnik mu je bio Talijan Ismail Muhamadd, a disciplina je bila low kick. Borba je počela izvrsnim udarcima Perneka, i očiglednom tehničkom nadmoći. Talijan je tek u par navrata izgledao kao da se budi, ali je naš borac to munjevitim udarcima vrlo brzo opovrgnuo i pobijedio klasičnim nokautom u trećoj rundi.