Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Na Polis festu sedamnaest pjevačkih nada

02.08.2010. 22:00
Na Polis festu sedamnaest pjevačkih nada


Kao još jedno središte održavanja festivala mladih pjevača amatera Zadarske županije izabrali smo Poličnik, jer je riječ o velikoj općini, prema kojoj gravitira veliki broj ljudi. Zato smo očekivali da će u takvoj jednom sredini ovakav festival uspjeti i imali smo pravo. Posjećenost je bila jako dobra i prezadovoljni smo s učinjenim, kazao je Zdenko Sarađen
Nakon Stankovaca, Glazbena udruga Melodija, svoj je poznati festival mladih pjevača amatera prvi put dovela u Poličnik. Ovaj je pravi glazbeni spektakl, pod nazivom “Polis fest 2010.” upriličen u nedjelju na malonogometnom igralištu pored OŠ Poličnik te je privukao iznenađujuće velik broj posjetitelja, koji oduševljenje zbog ovakvog obogaćenja svojeg mjesta nisu skrivali.
Četiri nagrade
Riječ je, naime, o još jednom županijskom pjevačkom spektaklu, jer okušati se na ovom pravom glazbenom festivalu imali su priliku svi mladi, neafirmirani talenti iz cijele Zadarske županije. Okupljeni su tako ovom prilikom uživali u nastupima sedamnaest mladih pjevačkih nada koje su neumorno bodrili i ohrabrivali pljeskom. No, kako to inače biva na festivalima natjecateljskog karaktera, i ovaj put je stručni žiri, sastavljen od pet članova, imao zadatak izabrati tri najbolje izvedbe. Istovremeno je ispunjeno gledalište u Poličniku metodom jačine pljeska dodjeljivalo i nagradu publike.
Naposljetku su stoga uručene ukupno četiri nagrade među kojima je prvu nagradu žirija odnijela Anamarija Šimunac iz Benkovca za pjesmu “Crni leptir”, druga nagrada žirija uručena je Luciji Buškulić iz Vira za pjesmu “Ako poludim”, dok je trećeplasirani bio Stipe Šalina iz Podgradine s pjesmom “Vladarica”. Publika je, očekivano, najjači pljesak udijelila svojoj mještanki Ivi Mijolović koja ih je osvojila s pjesmom “Nebu pod oblake”. No za uspješnu koordinaciju cijelog festivala, ohrabrenje i razbijanje treme među natjecateljima te potpunu zabavu publike zaslužan je bio voditeljski par – Anđela Sarađen i Mihovil Brkić.
Spomenuti stručni žiri činili su bivši natjecatelji popularnog showa “Hrvatska traži zvijezdu” i to Petar Brkljačić, Duje Stanišić i Juraj Jurlina te zadarski glazbenik Goran Ćuk i Antonija Besednik, članica zagrebačke skupine Joy, koja je ovom prilikom nastupila i kao gošća festivala, razveselivši publiku i ohrabrivši natjecatelje.
Mali bubnjar
Osim grupe Joy, kao gosti večeri s nekoliko su izvedbi nastupili i spomenuti natjecatelji HTZ-a, a kao pravo osvježenje predstavio se maleni bubnjar Roko Dubravica iz Stankovaca, izmamivši od publike najviše ovacija. No o njemu i njegovoj izvanrednoj spretnosti za bubnjevima će se tek čuti, jer hrvatska će ga javnost uskoro upoznati već ove jeseni u novoj sezoni emisija “Super talent showa”.
– Kao još jedno središte održavanja festivala mladih pjevača amatera Zadarske županije izabrali smo Poličnik, jer je riječ o velikoj općini, prema kojoj gravitira veliki broj ljudi. Zato smo očekivali da će u takvoj jednom sredini ovakav festival uspjeti i imali smo pravo. Posjećenost je bila jako dobra i prezadovoljni smo s učinjenim. Volio bih da se ovo nastavi i da i “Polis fest” postane tradicionalan, ali s obzirom da je ovo veliki projekt puno toga ovisi o financijskim sredstvima, koje je u ovoj situaciji teško planirati, kazao je Zdenko Sarađen, predsjednik Udruge Melodija, naglasivši da su pripreme za ova festival trajale mjesecima, a samo posljednja dva mjeseca bila su posvećena pjevačkim audicijama po općinama Zadarske županije.