Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Folkor obogatio biogradsku turističku ponudu

02.08.2011. 22:00
Folkor obogatio biogradsku turističku ponudu


Smotra ovoga tipa održava se dva puta u godini te se uz ovu ljetnu, kojoj je cilj obogaćivanje turističke ponude grada, održava i tijekom zime, točnije kada se slavi Dan grada Biograda


I ove godine KUD “Kralj Tomislav” iz Biograda na Moru bio je domaćin već tradicionalne Večeri folklora, a koja se pod nazivom “Biograde, ti kraljevski grade” održava tijekom ljeta i turističke sezone već niz godina.
Kako nam je kazala predsjednica domaćeg KUD-a Nives Jeličić, smotra ovoga tipa održava se dva puta u godini te se uz ovu ljetnu, kojoj je cilj obogaćivanje turističke ponude grada, održava i tijekom zime točnije kada se slavi Dan grada Biograda.
– Brojna društva rado se odazivaju ovim našim susretima, a ovom prilikom sudjelovali su KUD Pakoštane iz Pakoštana, KUD Bistra iz Bistre kod Zagreba, Udruga Điran s otoka Ugljana, KUD “Sv. Ivan”, Medviđa iz Biograda, kao i domaći KUD “Kralj Tomislav”, kazala je Jeličić.
Na pozornici u ribarskoj luci redali su se nastupi KUD-ova, a pjesma i ples privlačili su brojne posjetitelje i prolaznike.
Među skupinama posebno živopisnim nošnjama istaknule su se gošće iz Bistre, koje su naglasile da su njihove nošnje bistranjke ukrašene i ručno izrađenim nakitom, točnije posebnom ogrlicom zvanom kraluš, na koju su osobito ponosne. Sve skupine dale su svoj maksimum, a valja još kazati da su Biograđanke iz KUD-a “Sv. Ivan” nastupile tek drugi put nakon osnivanja, a predstavile su pjesmu i plesove Medviđe.