Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zadarski Odjel za ekonomiju najbolje ocijenjen

02.08.2011. 22:00
Zadarski Odjel za ekonomiju najbolje ocijenjen


Ako se splitsko i zagrebačko sveučilište trebaju bojati kako će sljedeće godine ostati bez brucoša ekonomije, Sveučilište u Zadru može biti mirno. Odjel za ekonomiju, prema riječima pročelnik dr. sc. Stipe Belaka, najbolje je ocijenjeni odjel, odnosno naše Sveučilište ima najbolji studij ekonomije, prema evaluaciji provedenoj od strane Agencije za znanost i visoko obrazovanje.
– Nismo imali ni jednu negativnu ocjenu, nemamo ni jednu suštinsku primjedbu. Mi smo ispunili sve kriterije koje je država pred nas postavila, kazao je pročelnik Belak ističući zaslugu svih zaposlenika Odjela.
– Bez potpore Sveučilišta, bez potpore rektora ovo ne bismo mogli ostvariti, ističe pročelnik jednog od najmlađih odjela zadarskog Sveučilišta. Naime, Odjel za ekonomiju pokrenut je krajem 2005., a u nepunih šest godina postiže zavidne uspjehe. Kad je riječ o slobodnim mjestima na studiju menadžmenta koji odjel provodi, ostalo je svega nekoliko nepopunjenih na izvanrednom studiju. U svakom slučaju s upisom studenata neće biti nikakvih problema.
Upis studenata, kako je jučer ministar Fuchs izjavio u jednim dnevnim novinama, uskratit će se svima koji ne zadovoljavaju propisane kriterije, odnosno nemaju odgovarajući broj nastavnika i prostorne uvjete.
Dr. Belak ističe kako su postavljeni kriteriji koji se moraju ostvariti i tu ne vidi nikavih problema. Dapače, kaže, Odjel za ekonomiju je primijenio ishode učenja i hrvatske kvalifikacijske okvire.
– Odjel za ekonomiju želi raditi, a smatram kako je ovo veliki uspjeh za Sveučilište u Zadru, ističe Belak.
Inače, evaluacija je provedena tek na jednom dijelu visokoškolskih ustanova, dok će kroz idućih godinu dana biti obrađene sve ustanove. Tek tada će se znati prava slika hrvatske ekonomije, bar kad je riječ o studiranju.