Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Fantela i Marenić razočarani diskvalifikacijom i padom na 22. mjesto

Autor: Z L

02.08.2012. 22:00
Fantela i Marenić razočarani diskvalifikacijom i padom na 22. mjesto


Jučer su na Olimpijadi startali i Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470. Nažalost diskvalificirani su na prosvjedu u prvom plovu dana, što ih je srušilo u poretku na 22. mjesto.
– Ista situacija kao u Australiji na Svjetskom prvenstvu u prosincu, Novozelanđani su prosvjedovali da smo spinakerom dotaknuli glavu njihovog flokiste, odnosno da im nismo dali prostora kako pravilo zahtijeva. Nije bilo nikakvog dokaza, nikakve snimke, bili smo riječ na riječ i suci su dosudili u njihovu korist, što nas je jako iznenadilo, inače se prosvjedi kad je samo riječ jedne posade protiv druge odbacuju – ispričao je Igor Marenić.
Naša posada je sad u prilično nezavidnoj situaciji, nemaju prava na grešku i za pravi rezultat moraju praktički do kraja regate jedriti besprijekorno. Neće im biti jednostavno. Poveli su Britanci Patence i Bithell.
Osmi plov regate za četrdesetdevetku bio je najbolji nastup Pavla Kostova i Petra Cupaća dosad, bili su odlični četvrti. Nakon osam jedrenja su 16. Četrdesetdevetka ima više plovova od ostalih disciplina, ukupno 16. Na prvom mjestu su Australci Outteridge i Jensen.
U klasi Zvijezda vode Britanci Percy i Simpson, a Marin i Dan Lovrović su 16. u Zvijezdi, za našu posadu natjecanje će sutra završiti. Luka Mratović je 22. na dasci, i za njega jedan lijepi ulaz danas, 11. mjesto u šestom jedrenju za daskaše. Nakon dana odmora sutra se na regatno polje vraćaju laseraši, među kojima je Tonči Stipanović zasad također odličan treći. Stipanović ima dosta čvrstu poziciju, no puno je još bodova u igri.