Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sedam kuna za četiri minute parkiranja!

Autor: Elza Radulić-Toman

02.08.2012. 22:00
Sedam kuna za  četiri minute parkiranja!

Foto: Josip PEDIŠIĆ



Račun je iznosio više od 500 kuna, a sve su bili artikli za domaćinstvo. Dok je ona sve to pronašla po policama, dok je čekala na blagajni, dok je sve izvadila iz kolica i opet vratila u kolica, dok je potom u garaži sve to sredila u torbe i utrpala u auto, prošlo je 90 minuta
Jedna Zadranka  nam se požalila kako je u  Kauflandu “preveslana” samo zato što je tamo malo  duže ostala. Morala je doplatiti zato što nije uspjela  kupovati na brzinu. Naime,  prije nekoliko dana se  odlučila za tzv. veliku kupovinu, kakvu obavlja četiri  puta mjesečno i za to joj je  trebalo više vremena. Račun  što ga je to poslijepodne napravila iznosio je više od 500  kuna, a sve su bili artikli za  domaćinstvo, gotovo pola  kolica.
No, dok je ona sve to  pronašla po policama, dok je  čekala na blagajni, dok je sve  izvadila iz kolica i opet vratila u kolica, dok je potom u  garaži sve to sredila u torbe i  utrpala u auto, očito je  prošlo 90 minuta, koliko ova  trgovina dopušta svojim  kupcima parkiranje na svom  parkingu. Žena se toga nije  ni sjetila. Ne znajući koliko  je vremena prošlo, naša sugrađanka je krenula vani s  parkinga, ali ne, nije mogla,  dok ne plati!
Morala je opet  parkirati, otići na kat i tamo  je saznala da mora platiti  sedam kuna za parkiranje od  četiri prekoračene minute!
Dakle, dućan koji je nedavno svoj parking zatvorio  rampom, kako tamo ne bi  parkirali oni koji nisu kupci,  dao je kupcima ograničeno  vrijeme, a nakon toga, ako  žele još ostati, moraju platiti  i ne pita se koliko su se  zadržali, jer cijena je ista za  minutu ili sat vremena. Osim  toga, nije bitan ni račun što  su ga tamo napravili, veliki  ili mali, svejedno.
– A da sam još otišla na  kavu pored dućana, o čemu  sam također razmišljala, koliko bih onda ostala, pita ova  Zadranka i dodaje da tamo  više neće kupovati, “jer umjesto da nas mami, taj dućan  nas tjera od sebe i podcjenjuje kao ljude”.