Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Mogućnost koju bi trebala imati sva talentirana djeca

Autor: Krešimir Bukvić

02.08.2013. 22:00
Mogućnost koju bi trebala imati sva talentirana djeca

Foto: Vedran SITNICA



U četvrtak je u caffe galeriji Đina otvorena izložba fotografija mlade, četrnaestogodišnje fotografkinje iz Zadra Tonije Jurišić – Pho Tonia. Riječ je o prvoj Tonijinoj izložbi, raznolikom spektru fotografija, od crno-bijele fotografije do fotografije u boji, od motiva prirode do motiva ljudi.
Izložbu je otvorila predsjednica udruge kostimografa Hrvatske Marija Šarić Ban, kratko predstavivši autoricu izložbe, priznajući osobnu „odgovornost” za Pho Toniju.
– Tonia je rasla uz mene, bila od najranije dobi u društvu umjetnika, u kazalištu. Sigurna sam da ju je upravo ta pojedinost, to sazrijevanje među nama kazališnim radnicima, potaknulo da dječju igru doživi na neki drugačiji način, da već od malena zacrta na neki način svoj životni put. Drago mi je stoga vidjeti ovdje njene radove, drago mi je što svjedočim jednoj prilici, mogućnosti koju bi trebala imati sva talentirana djeca, mogućnosti da se kreativno izraze i da netko ima prilike vidjeti tu njihovu kreativnost i valorizirati ju. To je potrebno njima sada, u najranijoj dobi, u doba kada sazrijevaju i kada odabiru svoj životni poziv, svoj životni put. Zahvalila bih stoga vlasnicima Đine Renati i Dariju što su prepoznali tu potrebu, što su omogućili danas Toniji, a sutra vjerujem nekom drugom talentiranom djetetu, da svoj rad javno prezentira, naglasila je Marija Šarić Ban.
Okupljenima se obratila i Tonia zahvalivši, također Renati i Dariju na mogućnosti koju su joj dali te Marceli koja je izradila fotografije te dakako i Mariji Šarić Ban na potpori.