Dvadesetak putnika "nasukano" na zadarskoj obali

Slika korisnika admin
Princ Zadra - katamaran
Vedran SITNICA

Na našu redakciju svakodnevno stižu mailovi otočana nezadovoljnih zbog kašnjenja ili nedolaska brodova na otoke i s otoka u turističkoj sezoni zbog čega iznajmljivači gube buduće goste, a turisti kasne  na avione, vlakove, autobuse... Kap koja je prelila čašu nezadovoljstva  otočana je kvar na katamaranu Princ Zadra zbog čega je u subotu u Zadru ostalo "naskuano" mnoštvo turista i domaćih.

Jedan od brojnih ljutih iznajmljivača na Silbi je i Marko Amić koji je u  subotu popodne od svojih gostiju dobio poruku da ne mogu doći jer je  tvrtka Miatours zbog kvara stavila u pogon manji brod koji ne može primiti sve one koji su čekali ukrcaj na brod.

- Evo, upravo sad su me nazvali gosti da mi jave da ne mogu doći jer je  brod agencije Miatours Zadar Princ Zadra u kvaru već dva dana pa su u  rezervu stavili manji brod i ostavili mnoštvo putnika u Zadru. Ti gosti su  sada prisiljeni platiti noćenje u Zadru - ako će imati sreće i naći slobodan  krevet. Nije ovo prvi put da se ovako nešto događa, to se ponavlja već godinama. Nikoga nije briga, nitko ne reagira na takvu nebrigu prema gostima i nama iznajmljivačima. Tako ostavljene goste sigurno nećemo  više vidjeti na Silbi, piše ogorčeni Marko.

U povodu tog događaja kontaktirali smo i Mirjanu Šarin, direktoricu u  Miatoursu, koja nam je rekla kako iako iskreno žali zbog problema, kaže  kako se zbog kvara na katamaranu Princ Zadra jednostavno nije moglo  drugačije.

U povodu tog slučaja razgovarali smo i s Paulom Vidović, diplomiranom pravnicom iz Agencija za obalni linijski pomorski promet koja nam  je rekla kako je u slučaju bilo kakvog kvara zakonom dozvoljeno da tvrtka pošalje i brod manjih kapaciteta od onih navedenih u koncesiji.

To, nažalost, nije nikakva utjeha Marku i drugim iznajmljivačima sa  Silbe kojima egzistencija ovisi o turistima i brodovima koji ih dovoze na  njihov mali otok. Sa svojom pričom nam se javio još jednog mali iznajmljivač sa Silbe koji je htio ostati anoniman.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno