Emil Bilić odbio poziv predsjednice jer ima previše posla

Slika korisnika admin
Željko MRŠIĆ/PIXSELL
Emil Bilić, ravnatelj Lučke uprave Zadar

U središtu najsvježijeg sukoba između Vlade i Ureda predsjednice RH našao se i ravnatelj Lučke uprave Zadar.

Emil Bilić jedan je od trojice ravnatelja državnih lučkih uprava u Hrvatskoj koji su od predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović dobili poziv na  svečanost otvaranja novog pravca Sueskog kanala ovoga četvrtka u Egiptu. Poziv su dobili i ravnatelji državnih lučkih uprava Rijeka i Ploče,  jer je  riječ o upravama kroz koje se odvija najveći promet iz Sueza.

No, predsjednica je na pozivnice za ovu svečanost dobila "hladan tuš"  od sve trojice ravnatelja. Iz njenog ureda medijima su poručili kako su  "ravnatelji bili oduševljeni kada su dobili poziv i svi su potvrdili dolazak",  a  onda su redom otkazali - kazao je glasnogovornik predsjednice, Luka  Đurić, otvoreno izražavajući sumnju da je riječ o pritisku ministra prometa Siniše Hajdaša Dončića. U Uredu predsjednice smatraju kako ministru nije odgovaralo da troje ravnatelja lučkih uprava na ovaj način  sudjeluju u kampanji Grabar-Kitarović, čiji odlazak u Suez, s obzirom da  nije kompetentna za ovu problematiku, smatraju samo nastavkom kampanje za HDZ.

- Moj jedini odgovor u vezi svega toga je da u Lučkoj upravi Zadar trenutno imamo previše posla da bismo mogli ići na put. Promet je ogroman, u domaćem, međunarodnom i kruzerskom prometu, zbog kojega  nitko od nas nije na odmoru - kaže Bilić.

Na pitanje je li ga ministar Hajdaš Dončić nazvao i rekao da ne ide na  put s predsjednicom, Bilić odgovara:

- Ne, nitko me nije zvao.

No, bi li ravnatelj na ovaj put otišao u slučaju da je poziv predsjednice  stigao izvan sezone, pitamo ga?

- Ne znam, vidjeli bismo što se nudi - bio je kratak Bilić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno