Gotovo dva milijuna kuna dobiti Maraske

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin

Stipe Bevanda direktor Maraske uz sve potrebne preglede (bilanca, račun dobiti i gubitka, ...) podnio je Zagrebačkoj burzi vrlo kratko obrazloženje poslovanja koje prenosimo u cjelosti:

- U razdoblju od 1. 1. do 30. 6. 2015. godine Maraska d.d. ostvarila je poslovne prihode u iznosu od 69 milijuna kuna i u odnosu na isto razdoblje prethodne godine povećani su za 0,7 miljuna kuna (68,3 milijuna kuna).

U navedenom razdoblju ostvareni su prihodi od prodaje proizvoda i usluga u zemlji u visini 56,6 milijuna kuna, što predstavlja rast od 0,3% u odnosu na prethodnu godinu, kada su ostvareni prihodi od prodaje proizvoda i usluga u zemlji u visini 56,4 milijuna kuna. Ostvareni prihodi od prodaje na inozemnim tržištima u visini 9,9 milijuna kuna u razdoblju od 1. 1. do 30. 6. 2015. godine viši su u odnosu na isto razdoblje 2014. za 0,5 milijuna kuna.

U istom razdoblju Maraska je ostvarila poslovne rashode u iznosu od 64 milijuna kuna, dok su u istom razdoblju prethodne godine poslovni rashodi iznosili 70,5 milijuna kuna, pa je tako ostvarena dobit od 1,9 milijuna kuna. Dodat ćemo tome - naspram lanjskih gubitaka istog razdoblja od 4.589.075 kuna.

Uz naznačeni rast prihoda prodaje, ključni element ostvarenog rezultata su 6,5 milijuna kuna smanjeni rashodi po čitavom nizu elemenata.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno