Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Filip Kraljević prešao u Zaragozu

02.08.2016. 22:00
Filip Kraljević prešao u Zaragozu


Filip Kraljević novi je član Zaragoze. Širokobriješki centar,  koji je u Košarkaškom klubu Zadar proveo posljednje tri sezone, sa španjolskim je prvoligašem danas potpisao ugovor na jednu sezonu, s opcijom produljenja na još jednu. Iza Kraljevića je individualno najbolja  sezona u karijeri, u kojoj se posebno istaknuo igrama u ABA ligi, gdje je  bio na prosjecima od 9,8 poena, 5,2 skoka, 1,4 asistencije i 1,2 blokade  za 23 minute po utakmici. Njegove igre očito su se dopale stručnom  stožeru Zaragoze, koja ga je tako angažirala kao drugo ovoljetno pojačanje, nakon Stephena Holta.
– Riječ je o centru koji, unatoč svojoj visini, vrlo dobro trči. Ljevak je,  dobro se nalazi u reketu, a opasan je i šutom s poludistance. U obrani  je sposoban preduhitriti protivnika i vrlo je dobar bloker i skakač, te  vjerujem da će se odlično uklopiti u naš sastav – rekao je Andreu Casadevall, trener Zaragoze.
Prije dolaska u Zadar u ljeto 2013., Kraljević je igrao za Split, a ranije  je bio član Cedevite, Zaboka i Cibone. Izbornik Aleksandar Petrović  uvrstio ga je na širi popis kandidata za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Rio de Janeiru, ali ga na kraju ipak nije poveo u Torino. Iako  je Kraljević sa Zadrom imao ugovor još za sljedeću sezonu, u Zaragozu  će gotovo sigurno otići bez odštete, baš kao i Josip Sobin prošle godine  u Fuenlabradu, s obzirom da mu je klub ostao dužan veći broj mjesečnih plaća.