Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Ina Marin i Marta Erslan u Šibeniku

03.08.2018. 15:30
Ina Marin i Marta Erslan u Šibeniku


Posljednje dvije sezone provele su u Ragusi. U novoj sezoni nastavljaju zajedno, ali ne u Dubrovniku nego u Šibeniku.
– Bliže smo kući – kaže Ina Marin, zadarska organizatorica igre koja je ovih dana potpisala za osmi klub u svoj karijeri. Osim za Zadar igrala je za Croatiju, Montmontažu, Gospić, Agram, Novi Zagreb, tri godine bila je članica Raguse, a sada je niz dopunio Šibenik. U Krešimirov grad s njom seli i Marta Erslan koja je s Višnjika na jug Hrvatske otišla u ljeto 2016.
– Nas dvije smo se odlično slagale u Ragusi. "Pick and roll" nam je najjača strana, a poklopilo se da su u Šibeniku tražili upravo igračice našeg profila. Sretna sam što Marta i ja nastavljamo karijeru u istom klubu.
Osim što je Šibenik daleko bliže domu od Dubrovnika razloga za odijevanje narančastog dresa ima još.
– Šibenik trenira Stipe Bralić, jedan od najboljih trenera u našoj ženskoj košarci. Vodio me dok sam bila u Gospiću i znam kako je s njim raditi. Njegova filozofija je "run and gun" košarka koja mi je uvijek više odgovarala. Osim toga, ženska košarka u Šibeniku ima tradiciju kao malo koja sredina u Hrvatskoj. Nisam sigurna ali mislim da je to naš najtrofejniji klub.
Lani su Šibenik i Zadar bili "al pari", odnosno zlatna sredina. U novoj sezoni neće biti Klaudije Periše, daleko najbolje Šibenčanke koja je preselila u Poljsku.
– Bilo je za očekivati da će Periša pokušati negdje u inozemstvu jer su njene kvalitete prerasle okvire naše lige. Šibenik je će imati mladu ekipu u kojoj će se od mene tražiti da vodim igru. Mislim da se u tom dijelu možemo naći na istoj valnoj dužini da će ćemo svi zajedno imati jako dobru sezonu.


Čudesna trica u Kupu
Marin je u travnju u polufinalu Kupa Ružice Meglaj Rimac s Ragusom na domaćem terenu pobijedila Zadar nakon čudesne trice koju je u zadnjoj sekundi pogodila sa svoje polovice. Tako je umjesto u produžetak dubrovački sastav otišao u finale.
– Ta trica je na neki način zaokružila moje lijepe tri dubrovačke godine. Žao mi je što nismo osvojile trofej, ali ostvaren je veliki rezultatski napredak. Ragusa je učvrstila svoju poziciju među tri ili četiri najbolja sastava u Hrvatskoj – kaže Marin.
 
— Slika
 
Grgo JELAVIĆ/PIXSELL