Veleposlanstvo Japana uz čestitke izrazilo poštovanje gradonačelniku Ivanu Knezu

Slika korisnika valentinam
Veleposlanstvo Japana
Odličje, Orden izlazećeg sunca, će Ivanu Knezu uručiti Nj.E. g. Keiji Takiguchi, veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj, u ponedjeljak, 6. kolovoza 2018. u Biogradu na Moru
Velimir BRKIĆ
Obilježavanje napada na Hirošimu u Biogradu

Vlada Japana objavila je 29. travnja 2018. da će odlikovati Ivana Kneza, gradonačelnika grada Biograda na Moru, Ordenom izlazećeg sunca sa zlatnim zrakama i rozetom (službeni naziv odlikovanja: The Order of the Rising Sun, Gold Rays with Rosette), izvijestili su iz Veleposlanstva Japana. 

Razlog za dodjelu ovog odlikovanja je njegov doprinos promicanju i boljem razumijevanju Japana kroz širenje aktivnosti kojima se zagovara mir, kao i regionalna razmjena između Japana i Hrvatske.

- Po preuzimanju dužnosti gradonačelnika, g. Knez je pristupio svjetskoj udruzi Gradonačelnici za mir (Mayors for Peace), te uspostavio razmjenu između Biograda na Moru s Hiroshimom i Nagasakijem. Organizacijom i održavanjem komemoracije u spomen žrtvama atomskog bombardiranja Hiroshime i Nagasakija svake godine u kolovozu, nastojao je u Hrvatskoj proširiti razmjenu s Japanom, podsjećaju iz Veleposlanstva.

Odličje će Ivanu Knezu uručiti Nj.E. g. Keiji Takiguchi, veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj, u ponedjeljak, 6. kolovoza 2018. u Biogradu na Moru, u sklopu komemoracije u spomen žrtvama atomskog bombardiranja Hiroshime i Nagasakija. Početak ceremonije je u 20:00 sati kod bazena Ilirija, Šetalište Dražica 2, Biograd na Moru.

Veleposlanstvo Japana u Republici Hrvatskoj izražava svoje poštovanje gradonačelniku Ivanu Knezu na njegovim dugogodišnjim naporima, te mu čestita na dodijeljenom odlikovanju.

Usto, ovo odlikovanje prigodno se dodjeljuje u godini kada obilježavamo 25. obljetnicu uspostave diplomatskih odnosa između Japana i Republike Hrvatske.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno