IZGRADNJA MREŽA Sukošan, Galovac, Sveti Filip i Jakov i Škabrnja potpisali ugovor

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
Za širokopojasnu infrastrukturu odobreno im 35,7 milijuna kuna
Autor: 
Ukupno je dodijeljeno bespovratnih 270,5 milijuna kuna iz EU-ovih fondova u šest područja Hrvatske u okviru poziva »Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima«
Hina
Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Nataša Tramišak uručila je ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava

Ugovori o dodjeli bespovratnih 270,5 milijuna kuna iz EU-ovih fondova u okviru poziva »Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima«, potpisani su u petak u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU.
Potpisano je šest ugovora za razvoj širokopojasne infrastrukture na području nekoliko hrvatskih županija.

Potpisano šest ugovora

A1 Hrvatska potpisala je ugovor za plan razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa u gradu Solinu vrijedan 7,5 milijuna kuna, ugovor za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa na području Ivanić Grada vrijedan 36 milijuna kuna te ugovor za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa na području Kaštela u vrijednosti 51,5 milijuna kuna.
Potpisan je i ugovor za razvoj širokopojasne infrastrukture u Gospiću, Otočcu i općini Plitvička jezera u vrijednosti 75 milijuna kuna, za općine Sukošan, Galovac, Sveti Filip i Jakov i Škabrnja vrijedan 35,7 milijuna kuna te za područje općine Donja Voća od 64,5 milijuna kuna.  
- Pokrenuli smo put jačanja informacijsko - komunikacijskih tehnologija, a preduvjet je jaka širokopojasna infrastruktura, odnosno kapaciteti infrastrukture za daljnju digitalizaciju javne uprave i gospodarstva. Na taj način radimo digitalnu transformaciju, ali i jačamo gospodarski razvoj u ruralnim dijelovima Hrvatske, odnosno onim dijelovima koji nemaju dovoljan komercijalni interes za daljnja ulaganja, kazala je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak.
Projekti će se, navela je, financirati po različitim investicijskim modelima, s tim da je ukupna vrijednost šest projekata gotovo 500 milijuna kuna, a 270,5 milijuna kuna su bespovratnih iz fondova EU-a.
Izvijestila je da se razmatra još 13 projekata te vjeruje da će sljedećih mjesec dana biti potpisano još 13 ugovora.

Mješovita ulaganja

- Dio ulaganja bit će privatnih, a tvrtka A1 je potpisala tri ugovora te će uz sufinanciranje EU-a uložiti značajan dio vlastitih sredstava u razvoj te infrastrukture. Javni sektor, odnosno jedinice lokalne samouprave - korisnici sredstava, uz bespovratna sredstva EU-a uložit će javna sredstva kako bi razvijali infrastrukturu u svojem širem području, zaključila je Tramišak.
Ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric istaknuo je da je potpisivanjem ugovora završen prvi korak digitalizacije infrastrukture u Hrvatskoj. Kaže da slijedi provedba, koja će biti obavljena u vrlo kratkom vremenu.
Predsjednik Uprave A1 Hrvatska Jiří Dvorjančanski zahvalio je Vladi i resornom ministarstvu što su omogućili potpisivanje ugovora za razvoj širokopojasne mreže u Hrvatskoj. Istaknuo je da je A1 jedan od najvećih investitora u Hrvatskoj, a u spomenutoj će investiciji u tri hrvatske regije sudjelovati sa 100 milijuna kuna. (Hina)


»Radimo digitalnu transformaciju, ali i jačamo gospodarski razvoj u ruralnim dijelovima Hrvatske, odnosno onim dijelovima koji nemaju dovoljan komercijalni interes za daljnja ulaganja
Nataša Tramišak, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU
 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika SandraPusicac
Opipljivo svjedočenje Kako sam dobio zajam Pozdrav svim građanima Hrvatske i šire Moje ime je gospođica Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od 150000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospođa Dora Wealth, dobio sam zajam od 2% kamate, ona daje i sve vrste kredita poput osobnih zajmova, dugoročnih zajmova, poslovnih zajam i kratkoročni zajam itd. Ako vas zanima zajam, možete se sigurno obratiti izravnom e-mailom na: dorabogatstvofinancijskoulaga@yahoo.com Hvala vam na vašem vremenu dok čitate.