Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Dvije titule Rakovog Potoka

03.08.2021. 07:13


U povodu Dana Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja Klub odbojke na pijesku Soline na istomenoj biogradskoj plaži organizirao je prošli vikend 51. međunarodni turnir za rekreativce u konkurenciji parova (dva muškarca, dvije žene) i 52. turnir muškaraca. U natjecanju parova nastupilo je 48 igrača i igračica. Nakon izlučnih borbi tri sastava ostala su u igri »svatko sa svakim«. Zagrebačka kombinacija okupljena u ekipi Rakov Potok uvjerljivo je pobijedila oba suparnika i odnijela pehar i nagrade za najbolju mješovitu ekipu. U borbi za drugo mjesto 4A je slavio protiv Aviona. Za najboljeg igrača proglašen je Leon Alpeza iz pobjedničkog sastava, a najbolja igračica je Ivana Karuc (Avioni).
Rezultati razigravanja: 4A – Rakov Potok 15:21, 4A – Avioni 21:15, Avioni – Rakov Potok 13:21. Redoslijed: 1. Rakov Potok (Leon Alpeza, Katarina Bobić, Lucija Bobić, Tino Rinkovec), 2. 4A (Aldo Tolić, Adam Novalić, Amalija Novalić, Antonija Novalić), 3. Avioni (Robert Korošec, Dino Meić, Jelena Grgić, Ivana Karuc).
Drugog dana turnira igrali su muškarci, po tri u momčadi, a nastupilo ih je 40-ak. Nakon izlučnih borbi ostale su tri momčadi koje su međusobno razigravale za prvo mjesto. Igrala se odlična odbojka te su sve tri momčadi imale po jednu pobjedu pa je odlučivala poen razlika. Ponovno je slavilo društvo iz Rakovog Potoka koje je tako osvojilo dvostruku krunu. Drugi je sastav Picko nije platio, a treći Misvija iz Slovenije. Najbolji igrač je Adam Novalić (Picko nije platio).
Rezultati razigravanja: Misvija – Picko nije platio 14:21, Misvija – Rakov Potok 21:19, Rakov Potok – Picko nije platio 21:13. Redoslijed: 1. Rakov Potok (Tino Rinkovec, Leon Alpeza, Lucija Bobić), 2. Picko nije platio (Robert Korošec, Aldo Tolić, Adam Novalić), 3. Misvija (Tim Križaj, Tine Tomšić, Davorin Martinc).
Pehare nagrade i medalje uručio je Zvonimir Petrović, u ime kluba domaćina.
– Na turniru su uz turiste iz Hrvatske nastupili su i gosti iz Slovenije i Njemačke. Ovo je jedinstveno natjecanje rekreativaca gdje se uz more i sunce daje i malo zabave te su pravila vrlo jednostavna, a mogu se svesti na to da ne smijete dirati mrežu. Sve ostalo je dopušteno. Na inicijativu Andrijane Milačić sudionici turnira i publika su mogli nazdraviti koktelima – rekao je Petrović.