Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Općina Vrsi i ove godine nabavlja radne materijale za sve školarce

03.08.2021. 10:16


Iako su ljetni praznici u punom zamahu i malo koji školarac razmišlja o ponovnom povratku u školske klupe i učeničku svakodnevicu, pripreme za početak nove školske godine su u tijeku. Roditelji 129 osnovnoškolaca s područja koje pokriva Općina Vrsi, ne moraju brinuti za nabavu udžbenika, radnih bilježnica i ostalih popratnih materijala koji su potrebni za novu školsku godinu. Naime, Ministarstvo znanosti i obrazovanja proteklih nekoliko godina omogućuje svim učenicima u Hrvatskoj besplatne udžbenike, dok treću godinu zaredom Općina Vrsi u potpunosti financira i nabavlja radne bilježnice, likovne mape te kutije za likovnu i tehničku kulturu.
Odluku o besplatnim radnim materijalima za učenike osnovne škole donosi i potpisuje Općinski načelnik Luka Perinić, koji vjeruje kako će roditeljima navedena odluka financijski olakšati početak nove školske godine.
– S nabavom radnih bilježnica i ostalih popratnih, radnih materijala započeli smo prije tri godine sa željom i namjerom da roditeljima rasteretimo kućni budžet. Smatram kako primarno obrazovanje treba za sve učenike biti u potpunosti besplatno jer, nažalost, nemaju svi jednake financijske mogućnosti, a troškovi su isti. Vidim da se u posljednje vrijeme sve više jedinica lokalne samouprave uključuje u financiranje troškova obrazovanja, što zasigurno pridonosi jednakim šansama za sve učenike, neovisno o njihovoj financijskoj situaciji, ističe načelnik Luka Perinić.
Podsjetimo, u tijeku je javno savjetovanje o programu poticajnih mjera za obitelj i mlade s područja Općine Vrsi kojim će se objediniti sve demografske potpore među kojima su potpore za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji, mjere potpore za novorođeno dijete, mjere potpora za korištenje rodiljnog dopusta, mjere potpore za troškove prijevoza i mjere potpore tijekom školovanja.
– Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća održano je prvo čitanje Programa poticajnih mjera za obitelj i mlade s područja Općine Vrsi kojim ćemo zaokružiti paket potpora za demografski rast i razvoj. Važna nam je demografska obnova, istaknuo je načelnik Perinić.
Udžbenici, radne bilježnice i popratni materijali učenike će dočekati u školskim klupama 6. rujna, prvog dana nove školske 2021./2022. godine.


Toni PERINIĆ