Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Od Zadra izgraditi nautički raj

Autor: Katarina Belić

02.09.2008. 22:00
Od Zadra izgraditi nautički raj

Foto: Vedran SITNICA



Naš cilj je da postanemo najinteresantniji i najprivlačniji nautički centar na Mediteranu i samo je pitanje vremena kada će se to realizirati, kaže Šupe
Prema dosadašnjim podacima ove godine se broj domaćih i stranih nautičara u dvije veće marine u Zadru, marine Tankerkomerc Zadar i Marine Borik, nije znatno mijenjao u odnosu na prošlu godinu te se u razdoblju od 1. siječnja pa do 31. srpnja bilježi tek manji pad od 1 do 2 %.
– Nažalost, broj turista nautičara se u Zadru ne povećava, a za to postoje dva glavna razloga. Prvi razlog bi bio prirodne naravi. Naime, noćenja i zadržavanja brodova u marini usko su vezana uz vremenske uvjete. Drugi razlog je izgradnja primjerice marine u Preku, gdje seli veliki broj gostiju, kaže direktor TZ Zadar Zvonimir Šupe.
Godinama uglavnom prevladavaju Nijemci i Talijani, no posebno od ove godine dolazi sve više i Slovenaca, Čeha i Mađara. Takva vrsta gostiju spada u kvalitetnije goste koji su kada dođu spremni potrošiti.
– Naš cilj je da postanemo najinteresantniji i najprivlačniji nautički centar na Mediteranu i samo je pitanje vremena kada će se to realizirati. Sada nam je prioritet da se luka u Gaženici i planovi vezani uz nju što prije dovrše, tako da se fokus može preusmjeriti na izgradnju nautičkog “raja” u samom Zadru, zaključio je Šupe.