Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Rukometašicama realnost sredina ljestvice

Autor:

02.09.2008. 22:00
Rukometašicama realnost sredina ljestvice

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Kadetkinje Zadra ove sezone će igrati u jedinstvenoj prvoj kadetskoj ligi s najjačim ekipama Hrvatske
Ženski rukomet u Zadru dobiva potpuno nove obrise. Naime, u jeku priprema za novu sezonu u drugoj ligi jug, trener zadarskih rukometašica Žarko Jakšić s puno više osmijeha gleda prema nadolazećim ispitima.
– Razlog tome je vijest da će kadetkinje Zadra ove sezone igrati u jedinstvenoj prvoj kadetskoj ligi s najjačim ekipama Hrvatske. To će sigurno pridonijeti velikom napretku mladih igračica i stvoriti bazu kakva je potrebna za uzlet ženskog rukometa u Zadru – započeo je Jakšić.
– Također od ovog tjedna ulazimo u dvoranu Mocire gdje smo osigurali treninge pet puta tjedno, što je za razliku od lani, kad smo radili dvaput tjedno, vidljiv pomak. Nakon što je završen dio priprema odrađen na otvorenom, gdje se radilo na stjecanju snage i izdržljivosti, prelazimo u dvoranu na rad s loptom i taktički dio priprema, kako bismo bili što spremniji za premijeru sezone 20. rujna. Odradili smo nekoliko pripremnih utakmica i u planu je 14. rujna turnir u Zadru na kojem će sudjelovati uz nas i ekipe Knina, Ogulina i Senie.
Kakva je situacija s pojačanjima?
– Došle su četiri igračice koje su tu na studiju u Zadru. Pristigla je Ana Šeparović iz Vele Luke koja je lani bila najbolji strijelac treće lige, a došle su i Jelena Bošnjak iz Metkovića, Lucija Tenžera iz Splita te Ana Čičak iz Požege. Uz naše domaće igračice, koje su ostale od prošle sezone, i ove četiri pristigle, mislimo polako ubaciti neke naše kadetkinje da osjete malo atmosferu.
Postoje li ambicije koje idu dalje od samog ostanka u ligi?
– Realno, teško je očekivati velike rezultate. Gotovo sam siguran da ćemo izboriti ostanak s ovim kadrom kojim raspolažemo. Naš cilj je ove godine stabilizirati klub, pod time mislim da bi sredina tablice bila golem uspjeh, a onda za koju godinu, ako se budu naše nadolazeće nade razvijale po planu, pucat ćemo i na ulazak u prvu ligu. Ovaj grad je to zaslužio i tome moramo ubuduće težiti – zaključuje Jakšić.
 


ŽRK Zadar
Josipa Smoljo, Božena Ćustić, Petra Maruna, Iva Bokanović, Iva Marić, Marina Vujević, Kristina Zorić, Iva Strelec, Antonija Goleš, Blerina Morina, Martina Bilaver, Andrea Pinčić, Marija Rončević, Matea Hrboka, Vlatka Bičić, Ana Knežević, Ana Šeparović, Jelena Bošnjak, Lucija Tenžera, Ana Čičak. Trener: Žarko Jakšić.