Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Ural Great prva provjera

Autor: Ivan Knežević

02.09.2008. 22:00
Ural Great prva provjera

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Iza Petrovićeve momčadi od okupljanja i prvog pripremnog dana, do prve utakmice bit će punih 19 dana. Od toga nisu svi bili radni, ali svakako će biti dovoljno treninga da se već u prvim utakmicama u dobroj mjeri mogu provoditi Petrovićeve ideje
Krajem ovoga tjedna u Zadar bi trebali doći Juby Johnson i Malik Dixon. Dođu li istom zrakoplovnom vezom, za Dixona će biti jedna briga manje. Vodič (besplatni) mu može biti Juby. Još prije petnaestak dana Aco je Petrović bio kazao da nije velika vjerojatnost da bi Johnson i Dixon mogli zaigrati 6. rujna protiv Azovmaša u Jazinama (ne u Višnjiku jer će toga dana u novoj dvorani svirati ciganski orkestar), ali da je potpuno realno da i jedan i drugi zaigraju, više ili manje, u četvrtak, 11. rujna protiv Urala Greata. Inače, jedna u nizu utakmica u Zadru trebala je biti 7. rujna protiv Union Olimpije. Zbog svojih razloga Ljubljančani su zamolili da ne igraju protiv Zadra pa je uskočio Azovmaš, Zadranima dobro znana momčad. Ukrajinci čiji je trener Memi Bečirovič, bit će jedna od sedam momčadi koje će, što u Jazinama, što u Višnjiku, igrati na jednoj ili na nekoliko utakmica.
Iza Petrovićeve momčadi od okupljanja i prvog pripremnog dana, do prve utakmice bit će punih 19 dana. Od toga nisu svi bili radni, ali svakako će biti dovoljno treninga da se već u prvim utakmicama u dobroj mjeri mogu provoditi Petrovićeve ideje. Niz promjena u postavi, te u izboru igrača preferiranje brzih, pokretljivih u odnosu na teškaše sugeriraju da Petrović za sljedeću sezonu svakako igru želi igru za nekoliko stupnjeva podignuti u segmentu brze tranzicije i u realizaciji u tzv. lakim poenima. Do određene, to jest željene razine neće biti jednostavno doći, ali postoje dobre pretpostavke. Na tržištu su uočeni igrači koji udovoljavaju postavljenim kriterijima, dovedeni su u Zadar i repromaterijal je tu, u Petrovićevim rukama.
Naravno da će spoznaje s prvih oglednih utakmica, ovih u Zadru, biti itekako važne. No, na temelju njih neće biti uputno donositi sigurne procjene o mogućnostima koje bi momčad mogla doseći. Jednostavno zato što će razina optimalne sportske forme doći tek nakon određenog vremena. Najprije, zapravo, trebaju svi igrači potpuno shvatiti što sve Petrović želi. Pa moraju moći ostvarivati sve postavljene zadaće, što u fizičkom, što u mentalnom, što u taktičkom smislu. Tek onda kad sve kockice dođu na svoje mjesto, igru možemo promatrati kao više ili manje uspjeli mozaik. Ako ćemo sve ujednostaviti, dajmo i Petroviću i momčadi dovoljno vremena i dovoljno zraka.
 


Utakmice, utakmice…
* 4. rujna (Jazine): Ural Great – Azovmaš
* 5. rujna (Višnjik): Azovmaš – Union Olimpija; Ural Great – Zadar
* 6. rujna (Jazine): Ural  Great – Union Olimpija; Zadar – Azovmaš
* 7. rujna (Višnjik): Zadar – Azovmaš
* 8. rujna (Višnjik): Ural Great – Split
* 11. rujna (Višnjik): Zadar – Ural Great
* 13. rujna (Jazine): Borik-Puntamika – Ural Great