Vlasnik nema novca za saniranje broda

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
brod_vadjenje
Vedran SITNICA
Bilo je važno da brod ne onečisti nedavno uređenu i bistru Fošu

Radnici specijalizirane zadarske tvrtke Adrija-sub jučer su s morskoga  dna u Foši velikom dizalicom  podigli brod, koji je napunivši  se morem potonuo još u petak.

Brod je jučer i stručno pregledan, da se utvrdi gdje pušta  more i da se potom osposobi  za samostalno održavanje na  površini mora. Nakon poduže  potrage u ponedjeljak su  predstavnici Obala i lučica  pronašli vlasnika broda, koji  duže vrijeme nije baš vodio  brigu o svome brodu. To je  Zadranin Ivan Tomasović, koji svoj veliki sedammetarski  drveni brod već dugo drži u  Foši. Ali kako se čovjek razbolio nije se o ovome nekad  lijepom brodu dovoljno brinuo, a posljedica je njegovo  rasušivanje i prodiranje mora  i konačno potapanje. Iz brodskoga motora je tom prilikom  izišlo i nešto nafte, što su  radnici Ciklona odmah u petak sanirali, postavili su i zaštitu, ali su ipak i jučer dežurali  ako bi prilikom dizanja broda  opet istekla nafta i zagadila  lučicu. Brod je nakon što su ga  dizalicom podigli i uspravili  na površini uz pomoć balona,  jučer i ispumpan i potom je  trebalo utvrditi odakle ulazi  more i može li se to sanirati na  licu mjesta.

Vlasnik, koji nije financijski  sposoban, dao je pismenu izjavu da se to može obaviti, isto  kao i da se može premjestiti  na kopno, ako nije moguća  sanacija u moru.

Jučer smo ipak naknadno  doznali da je donesena odluka  da se brod otegli u Vitrenjak.

Koliko će ova "avantura"  financijski stajati nitko ne zna,  kao ni to tko će sve to platiti.  Zasad vjerojatno tvrtka Obala  i lučice, kojoj je najvažnije da  se brod osposobi i da ne onečisti ovu lijepu gradsku lučicu,  koja je tek nedavno i detaljno  očišćena i uređena. Hoće li  vlasnik prodati brod i time  namiriti ove troškove, pa i one  koje je dužan za korištenje  veza, nije poznato, ali moguće  je da sve na kraju dospije na  sud i da se tek tada sudskim  nalogom, odnosno prodajom  broda namire dugovi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno