Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Pozdrav Azri prvi put u Zadru

Autor:

02.09.2009. 22:00
Pozdrav Azri prvi put u Zadru

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Na tradicionalnom “Doručku u Arsenalu” predstavljen je program za rujan u kojem će svatko pronaći nešto za sebe. Centralni događaj ovog mjeseca je koncert Pozdrav Azri koji će se održati 18., a na kojem će nastupiti dvojac iz originalnog postava, bubnjar Boris Leiner i basist Mišo Hrnjak uz goste među kojima su Davorin Bogović, Domagoj Vorberger i Renato Mettesi. Predgrupa će im biti zadarski bend Atomski sat koji već duže vrijeme izvodi novovalne hitove, a Azra koja je po mnogima najznačajniji novovalni bend im je na prvom mjestu. Uz navedeni koncert održat će se i koncert Opće opasnosti na kojem će gost biti Zoran Mišić i njegov prateći band Speed, kao i koncert švedskog crkvenog zbora Hoegalid chamber choir. Suradnica u odnosima s javnosti Nives Rogoznica rekla je kako je ovo još jedan koncertno vrući mjesec u Arsenalu.
– Središnji glazbeni program u Arsenalu, a vjerojatno i gradu Zadru je projekt Pozdrav Azri, koji je prvi put u Zadru. Ono što je iznimno je da je s Borisom Leinerom i Mišo Hrnjak, što znači da na bini 18. rujna imamo 2/3 Azre, Johnnyja nema, ali što se tu može. Karte su u pretprodaji na info pultu i vinoteci Arsenala, kao i u Iliriji u Biogradu, rekla je Rogoznica dodajući kako su ulaznice u pretprodaji 40 kuna, a na dan koncerta 50 te da je koncert u produkciji Arsenala.
Voditeljica programa i asistentica direktora Arsenala Anamarija Portada dodala je i kako, kao i za svaki koncert, i ovoga puta studenti uz predočenje iksice imaju pravo na popust.
– 21. rujna nastupa švedski crkveni zbor Hoegalid chamber choir posredstvom Turističke zajednice, a 25. rujna u sklopu akcije “Za siguran korak” nastupa Opća opasnost, najavila je Rogoznica dodajući da se uz koncerte u Arsenalu mogu pogledati i zanimljive izložbe kao ona kompjuterske grafike 3DKG Vjeke Matića, a do 30. rujna otvorena je i izložba fotografija Elene Bašić pod nazivom Bazen.
Organizirano je i gledanje utakmica 5. i 9. rujna kada će se bodriti vatreni na putu u Južnu Ameriku te prijenosi Europskog prvenstva u košarci. I ovoga mjeseca održat će se i plesna večer argentinskog tanga Milonga,. Ukoliko nema koncerata, resident DJ Tome petkom i subotom pušta plesne hitove, a srijeda je rezervirana za Jazz bar, 23. rujna gostuje DJ Nesho. Četvrtak je rezerviran za soul i r’n’b, a 17. rujna održat će se i Tribute to Michael Jackson. U programu za djecu i mlade Land of Magic organizira Yugioh turnire subotom od 10 sati.


 LIZZARDSI RAZOČARALI OBOŽAVATELJE


Približno 300 posjetitelja prošlog tjedna ostalo je razočarano neodržavanjem koncerta Vodoo Lizardsa. Band je došao u Zadar, održao tonske probe i ostavio razočarane posjetitelje neodsviravši niti jednu pjesmu. Prema nekima Lizardsi nisu željeli natupiti pred “samo” 300 posjetitelja.
– Ovom prilikom bih se ispričala zbog neodržavanja koncerta. Nemamo nikakvo objašnjenje zbog čega su oni otišli. Mi smo ispunili svoje obveze, rekla je Portada ističući kako se pravi razlozi samo mogu nagađati.